EUR: 321,51 Ft
CHF: 283,69 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Egyéb II.kerület

Készül az új Gyermekek Háza

A jelenleg a Klebelsberg iskolában egy-egy osztállyal, nyolc évfolyamon működő pesthidegkúti Gyermekek Háza Alternatív Alapozó Program új, önálló épületbe költözik, valamint gimnáziumi tagozattal bővül.

– A szülői közösség és a II. kerületi önkormányzat kezdeményezésére a magyar kormány 3,6 milliárd forintot biztosít a Völgy utca 20–22. alatti, több éve üresen álló épületegyüttes felújítására – jelentette be Varga Mihály miniszter, a 4-es választókerület országgyűlési képviselője, Láng Zsolt II. kerületi polgármester és Hajnissné Anda Éva, a Közép-Budai Tankerületi Központ igazgatója.


A tervek szerint a 2019/2020-as tanév lehet az első, amelyet már itt kezdhetnek a Gyermekek Háza diákjai. Az II. Kerületi Önkormányzat vállalta az épületegyüttes teljes körű megújításának és az iskolai funkciók elhelyezésének építészeti megoldását célzó koncepcióterv, valamint az engedélyezési és kivitelezési tervdokumentáció elkészítését és finanszírozását. A helyszínen tartott tájékoztatón Dankó Virág alpolgármester, Lányi Marietta, a Gyermekek Háza programvezetője, Rósa Viktor, a Klebelsberg iskola igazgatója, valamint a képviselő-testület tagjai is jelen voltak.

Kapcsolódó Cikkek