2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Szekszárd

Két pont hátrányban várják a visszavágót

Az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata bejutott az Európa-kupa legjobb 8 csapata közé. Legutóbb január 24-én a török sztárcsapatot, a Hatay BB-t fogadták hazai pályán a lányok, az a mérkőzés 74-76-ra végződött.

A meccs rendkívül izgalmas volt, annak ellenére, hogy egy fontos légiósuk nem léphetett pályára, ugyanis felfüggesztették a szerződését.


Telt ház előtt játszottak a lányok. Fotó: Nagy Nándor

– A mérkőzésre nagyon komolyan készültek a lányok, a csapat majdnem teljes volt. Maja Erkicnek ugyanis magánéletbeli problémái vannak és kérte a szerződésének felfüggesztését egy hónapra. Mi tiszteletben tartjuk az ő kérését, úgyhogy a játékára és jelenlétére nem számíthattunk ezen a mérkőzésen. A csapat így egy légiós nélkül léphetett pályára, őt Theodoreán Alexandrával, Gereben Líviával, Bálint Rékával próbáltuk pótolni – részletezte Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai igazgatója.

A mérkőzésre már napokkal előtte eladták a belépőjegyek zömét, a meccs pedig telt ház előtt zajlott. Az izgalmas, fordulatos játék végén a lányok 2 pontos vereséget szenvedtek, így a visszavágót mindössze ekkora lemaradással várhatják.


Két pont hátránnyal várják a visszavágót, amely mérkőzés Törökországban lesz. Fotó: Nagy Nándor

– Szerintem egy felejthetetlen estén vannak túl azok az emberek, akik befértek és kilátogattak a szekszárdi sportcsarnokba a Hatay elleni Európa Kupa-negyeddöntőre. Ugyan egyetlen kosárral alulmaradtunk a török sztárcsapat ellen, de nincs bennünk hiányérzet vagy csak szakmailag van. A csapat megpróbálta maradéktalanul véghezvinni azt, amit Djokic Zseljko mester kért tőlük. A törökök sztárjátékosát igen nehéz volt tartani, ugye Paris Courtney 20 pontot dobott és 20 lepattanót is lekapott mellé. Ugye ő 113 kilogramm és 191 centiméter magas és ráadásul hihetetlenül ügyes a labdával is. Valami mást kell kitalálnunk Törökországban, hogyha tovább szeretnénk jutni, de szerintem az edzői stáb már gőzerővel dolgozik ezen, illetve a lányok is nyitottak mindenféle új dolog befogadására. Azt gondolom, hogy a Sleza Wroclaw ellen is bebizonyítottuk, hogy az első mérkőzés után egyáltalán semmi nem lefutott. Mi idegenben is tudunk nyerni, tudunk még megújulni. Úgy gondolom, hogy ha csapatszinten mindenki azt hozza, amit ezen a találkozón, élén Gereben Líviával és talán Szara Krnjic felnő jobban ehhez a feladathoz, akkor minden esélyünk megvan arra, hogy kettőnél több ponttal, akár hárommal győzzünk. Ezáltal bejuthatunk az Európa Kupa legjobb négy csapata közé – nyilatkozta Szabó Noémi.

Djokic Zseljko vezetőedző közleménye szerint nagyszerű meccs és nagy élmény volt ez mindannyiuk számára, sokáig fogják még emlegetni. Annak örülnek, hogy megszorongatták a törököket, illetve annak is, hogy nagy hátrányból visszakapaszkodtak.

A mérkőzés a szekszárdi sportcsarnokban zajlott 1270 néző előtt, a hazaiak legjobbja Teja Oblak volt, aki 21 pontot szerzett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.