2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Békéscsaba

Környezettudatosabb a város

Megkezdte az elektromos autók működtetéséhez a töltőállomás-hálózat kiépítését az NKM Nemzeti Közművek Zrt. Az első töltőt Békéscsabán helyezték üzembe, a tervek szerint az év végéig a hálózat mintegy 100 töltőállomásból áll majd – írja az MTI.

Kóbor György, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: a társaság a hazai elektromobilitás egyik meghatározó szereplőjévé kíván válni, a kihelyezett töltőkön kívül meghatározó szerepet kíván betölteni az üzleti és az otthoni töltések piacán is. A közlemény szerint a Nemzeti Közművek stratégiai partnerséget kötött a finn energetikai vállalattal, a Fortum Charge & Drive-val. A jövőben a skandináv cég informatikai rendszerét használják majd a még épülő állomáshálózatuk üzemeltetésére. A békéscsabai elektromosautó-töltő egyelőre még térítésmentesen működik tesztüzemben a nap 24 órájában.


Szarvas Péter polgármester közösségi oldalán osztotta meg a lakosokkal, hogy még egy lépéssel közelebb került a város a zöldebb közlekedéshez. „Ma írtam alá azokat a megállapodásokat, amelynek értelmében két vállalkozás öt elektromos töltőoszlopot telepít a városban. A fejlesztés eredményeképpen a Postaközben, a Szabó Dezső utcán, a Sportcsarnoknál, a jaminai Jézus Szíve-templomnál és a Lencsési Általános Iskolánál is tudják majd a csabaiak tölteni elektromos járműveiket. Az Önkormányzat térítésmentesen biztosítja a területet a vállalkozások számára, akik telepítik és működtetik a töltőoszlopokat.” A városvezető reménykedik abban, hogy ez az intézkedés is hozzájárul majd az elektromobilitás szélesebb körű elterjedéséhez, valamint a környezet védelméhez és néhány éven belül a városban többségben lesznek majd az elektromos járművek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.