2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Szombathely

Kosáreső Szombathelyen

Továbbra is bevehetetlen a magyar kosárlabdacsapatok számára az Aréna Savaria. A sárga-feketék pontosan tíz évvel ezelőtt nyertek bajnokságot, és noha abból a csapatból már senki nem a Falco játékosa, a receptet még jól ismeri Srecko Sekulovic.

A sárga-feketék komolyan veszik ezt a szezont: jól szerepeltek a FIBA-kupában, még állnak a Magyar Kupában és a bajnokságban is a dobogót jelentő 3. helyet foglalják el.


Srecko Sekulovic vezetőedző külön kiemelte a remek hangulatot Fotó: falcokc.com

Február 9-én kemény és a végletekig izgalmas, Sopron KC elleni meccsel örvendeztette meg szurkolóit a Falco KC kosárcsapata. Az 1. és a 2. negyedben végig fej fej mellett haladtak a csapatok, a szünetben 44-48 volt az állás, aztán a 3. negyed az ellenfél 2 triplájával kezdődött, a ,,soproni” El-Amin nem tudott hibázni, 49-63-nál kialakult a meccsen legnagyobb, 14 pontos különbség. A hazai time-out felrázta a Falcót, Perl- és Váradi-dupla, majd az értékesített büntetők után 59-63 lett. Govens hiába szórta a kosarakat, Duvnjak szinte mindegyikre válaszolt, 67-73-nál fordultak a csapatok az utolsó játékrészre. A 4. negyedben Govens precíz büntetői után 78-77-nél visszavette a vezetést a Falco! Norfleet visszajött, lefogta Duvnjakot, majd beszórt egy triplát, de Henderson kétszer is betalált, 90-90-nél, 5 másodperccel a vége előtt a Falcónál volt a labda, de Govens ezúttal elhibázta a középtávolit, hosszabbítás következett.

Darrin Govens 26 egységig jutott a kéthosszabbításos derbin Fotó: falcokc.com

A ráadás első 5 perce nem döntött, a második hosszabbítás Perl-ziccerrel, majd Pustahvar-duplával indult, de Parker is betalált, ráadásul kétszer is, másodszor tripla lett, 107-108 volt ekkor. Aztán Norfleet büntetőivel megint a Falco vezetett 109-108-ra, a vége előtt 1 perccel Henderson ütött oda, Govens most,,csak” egyet szórt be, de jött a meccs legjobb hazai játékosa, Perl és a dupla, ezzel a végeredmény 114-109 lett! A meccs hazai legjobbja a 31 pontig jutó Perl Zoltán volt, aki szerint nagyon kemény mérkőzésre kényszerítette a Sopron a Falcót.


– Tudtuk, hogy a Sopron a tabellán elfoglalt helyénél jobb csapat, az elején nem is találtuk a ritmust, de 14 pontos hátrányból is visszajöttünk a meccsbe, az ellenfél extrán játszott, nagyon örülünk a győzelemnek – nyilatkozta a szombathelyiek egyik kedvence.

Srecko Sekulovic vezetőedző az izgalmas bajnoki után a legfontosabbnak azt nevezte, hogy nagyon sokat segített a közönség: kiváló hangulatot varázsoltak a szurkolók.

–  Nem voltunk ritmusban az első félidőben, rosszul védekeztünk az első két negyedben, a Sopron látta a sanszot, felpörgött, azt hitte, nyerhet. A lényeg, hogy megőriztük a várat. Büszke vagyok rá, hogy két egymást követő meccsen is hosszabbításban tudtunk nyerni – fogalmazott a szerb mester.

A sárga-feketék vezérszurkolója, Viszket Norbert szerint is izgalmas és nehéz volt a meccs. Szerinte a gyengébb csapatok mindig felszívják magukat a Falco ellen, de ilyen győzelmektől kap hatalmas erőt a továbbiakra a csapat.

Perl Zoltán volt a hazaiak legjobbja, 31 pontot dobott a szomszédváriaknak
Fotó: falcokc.com

Győzelmével a Falco a tabellán tovább őrzi előkelő 3. helyét. A még jobb szereplés érdekében pedig még meg is erősítették a csapatot, az új szerzemény az amerikai Steve Taylor jr. lett.  A Chicagóban pontosan 25 évvel ezelőtt született kosárlabdázó a 2017/2018-as szezon első részében a francia ligában szereplő JDA Dijon Bourgogne együttesét erősítette. A 206 centis amerikai kosárlabdázó szinte biztos, hogy a hétvégi debreceni Magyar Kupa-nyolcasdöntőben sárga-fekete színekben szerepelhet már.

A február 16–18. között, a Főnix Csarnokban rendezendő nyolcas döntőt a pécsiek ellen kezdi meg a Falco.

                                   

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.