EUR: 321,59 Ft
CHF: 282,05 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Szekszárd

KÓTA-díj a szekszárdiaknak

Rangos elismerésben részesült a Szekszárdi Kamarazenekar. A Földesi Lajos művészeti vezető által vezetett zenekar KÓTA-díjban részesült Budapesten. Összesen 37 díjat osztottak ki, két együttes részesült elismerésben, közöttük a szekszárdiak.

– A KÓTA-díjat 2004-ben alapították, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége hozta létre. A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége a legnagyobb múltra visszatekintő, nagy területet átfogó és reprezentáló szakmai egyesület. A Bartók Béla Szövetség és a Kórusok Országos Tanácsa jogutódjaként alakult, 1990-ben. A KÓTA feladata a nem hivatásos kórusok és zenekarok elismerése és működésének segítése. 2017-ben a KÓTA vezetése úgy döntött, hogy a zenekari kategóriában a Szekszárdi Kamarazenekart – amelynek művészeti vezetője Földesi Lajos – tünteti ki a díjjal. 2004 óta 11 kategóriában és egy posztumusz kategóriában adnak át elismeréseket. Ez 2017-ben 37 díjazottat jelentett, zenekari kategóriában két díjat adtak át, egyiket a Szekszárdi Kamarazenekar kapta. Az együttes működésének nagyfokú elismerése ez a díj – amelynek átadására január 21-én került sor Budapesten –, egyértelműen magas fokú elismerés – tájékoztatott Borsiczky Iván, a Szekszárdi Kamarazenekar Alapítvány elnöke.


A Szekszárdi Kamarazenekar Tolna megye egyetlen vonós kamarazenekara, amely 1984-ben kezdte meg működését. Földesi Lajos hegedűművész szakértelemmel és művészi elhivatottsággal irányítja az együttes munkáját.

Földesi Lajos hegedűművész (jobbra) irányítja a zenekart. Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.