2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Kecskemét

Közelebb hozták a balettot a nézőkhöz

Tánccal fogadták az érkező vendégeket a művészek a Kecskemét City Balett nyílt napján a Kelemen László Kamara Színház előterében. A rendezvény apropóját az adta, hogy a társulat idén ünnepli ötödik születésnapját. 

A program nem titkolt célja, hogy feloldja a tánchoz kapcsolódó közhelyeket, közelebb hozza a balettet a nézőkhöz. Barta Dóra, a társulat vezetője nemcsak az elmúlt öt év bemutatóiról, hanem előadásaik kulisszatitkairól, munkastílusukról és a táncosok hétköznapjairól is beszélt. Bemutatták például azokat az eszközöket, amelyeket a felkészülés során használnak a balettosok, de a vállalkozó kedvű látogatók felpróbálhatták a spicc-cipőt is.


A társulat közelebb hozza a balettot a nézőkhöz.
fotó: Banczik Róbert

Természetesen műsorral is készültek a társulat tagjai az évforduló alkalmából, a nagyszínház nézőtéri galériájában pedig az eddigi előadásokon készült képekből nyílt fotókiállítás. A kiállítás megnyitóján a kecskeméti színház igazgatója, Cseke Péter és a város polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia is gratulált az elmúlt öt év sikereihez.

– A legpozitívabb eredmények azt tartom, hogy egy vidéki városban, itt, Kecskeméten hogyan integrálódott ez a műfaj. Ami külön értéke és öröme ennek a munkának, az, hogy a helyiek nagyon szeretik. A siker záloga a kemény munka és a minőség védelme, és természetesen a jövőben is ezt az utat szeretnénk követni – mondta Barta Dóra, a társulat vezetője.

A társulat fényképeinek kiállítását az érdeklődők március 31-ig tekinthetik meg a színház nézőtéri galériájában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.