EUR: 323,17 Ft
CHF: 287,31 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Közgazdász: Az államháztartási hiányt még lehet csökkenteni

A magyar államháztartási hiányt még tovább lehet csökkenteni, a visegrádi országok összehasonlításában még mindig magas – mondta Regős Gábor, a Szabadvég Gazdaságkutató Zrt. közgazdásza vasárnap az M1 aktuális csatornán, miután a Standard & Poor’s hitelminősítő pénteken megerősítette Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló államadósság-kötelezettségeinek “BBB mínusz/A-3” szintű, befektetési ajánlású besorolását.

A közgazdász rámutatott arra, hogy a hitelminősítő pénzügyi eszközt értékel, például állampapírt, és kategorizálja, mennyire látja azt kockázatosnak.


Felidézte, Magyarország tavaly augusztusban pozitív kilátású besorolást kapott, a pozitív kilátás és a felminősítés között általában egy-másfél év el szokott telni. Szerinte ezért mondták azt a szakértők, hogy most februárban nem számítanak felminősítésre.

Regős Gábor szólt arról, hogy konszolidáció javította a magyar bankrendszer helyzetét, leépült a nem teljesítők aránya, a hitelminősítő szerint jó lenne a hitelezést fellendíteni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagy Viktor: A lelkiismeret nem a lúzereké

  Nagy Viktor: A lelkiismeret nem a lúzereké

  Épp a Legyetek jók, ha tudtok próbáján értük utol Nagy Viktort, az Újszínházban színpadra állított Bizánc rendezőjét. A darab kapcsán beszélgettünk lelkiismeretről, bátorságról és lúzerségről és arról, hogy miért aktuális ma is Konstantin császár története, és az miért mutat túl napjaink muszlim-kérdésén.

 • Sportos Télapók

  Sportos Télapók

  Télapónak öltözött futók lepték el hétvégén Budapestet, ahol a tizenötödik alkalommal rendezték meg a jótékonysági Mikulás Kocogás versenyt.

 • Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  A pince tulajdonosa ezt a bort azoknak ajánlja, akik művészi módon húzzák ki a dugót a palackból, úgy kínálják , mint ajándékot az érzékeknek és elegáns mozdulattal forgatják a poharat.

 • Tovább nő a családok támogatása

  Tovább nő a családok támogatása

  Jövőre minden eddiginél több forrást fordít a kormány a családokra, és további jelentős lépések várhatók, amennyiben a magyar emberek a nemzeti konzultáción megerősítik a kormány elképzeléseit.