EUR: 322,13 Ft
CHF: 283,90 Ft
2018. november 12., hétfő
Jónás, Renátó

Egyéb Nagykanizsa

Látkép a toronyból

A tervek szerint tavasz elején átadják a Csónakázó-tó melletti felújított kilátót. Az egykori olajfúró tornyot a Zalaerdő Zrt. hozatta rendbe, s már csak néhány apróság van hátra a beruházásból – például üzembe helyezik a beléptetőrendszert.

A Csótó egyik látványosságát az 1970-es években nyitották meg kilátóként, s a több mint 40 méter magas építmény állapota mára alaposan leromlott. A Zalaerdő Zrt. ezért is döntött a teljes felújítás mellett, ami tavaly megtörtént, még kivilágítást is kapott az épület. A kivitelezők határidőre mindennel elkészültek, erre az évre csak a tereprendezés és az automata vezérlésű forgóajtó üzembe helyezése maradt.


A romantikus Kanizsa a magasból… (Fotó: Gergely Szilárd)

A szakemberek a kivilágítás több változatát is tesztelték, ma már a végleges üzemmódban pompázik a szerkezet, amelyet a tervek szerint március második felétől látogathatnak a kanizsaiak és az ide érkező vendégek. S hogy mit láthat az, aki kíváncsi 40 méter magasságból a Csótóra és a városra? Felvételünkön azt mutatjuk meg, hogy egy kellemes téli estén hogyan fest Nagykanizsa a kilátóból. Ez az élmény azonban egyelőre csak fotón élhető meg, a Csótó ékessége ugyanis még zárva van, de tavasztól bárki felkeresheti a megújult kilátót.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.