EUR: 321,59 Ft
CHF: 282,05 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb VI.kerület VII.kerület

Látták a medvét

Természetes, hogy a medve volt a főszereplő a Fővárosi Állat- és Növénykert hétvégéi, Állatok farsangja című rendezvényén. A néphiedelem szerint ha a medve február 2-án kijön a barlangjából, és nem látja a saját árnyékát, akkor nem lesz hosszú a tél.

Nem tudjuk, a medve tudja-e ezt, de az emberek nagyon is, hiszen ilyenkor országszerte minden állatkertben izgatottan lesik a derék ragadozó minden mozdulatát. A Városligetben egész kis fesztivált kerítettek az esemény köré, amelyben már nem csak a medvéknek jutott szerep. A látogatók külön tanulmányozhatták például az olyan állatokat, amelyek természetes megjelenése jelmezviseletre emlékeztet: például a koronás galambokat és a „frakkos” pingvineket. A péntektől vasárnapig tartó rendezvényen rengeteg program várta az érdeklődőket.


A jegesmedve nem az árnyékával törődött, inkább  halból, zöldségekből és gyümölcsökből készült „jeges farsangi fánkkal”  (fotók: MTI)

Emberek állatbőrben – így fogadták az érkező gyerekeket

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.