EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb XV.kerület

Létrejött az Észak-pesti Szövetség

A jövőben két szomszédos kerület, Újpest és Rákospalota lakosainak érdekeiért közösen dolgoznak majd az újonnan létrehozott Észak-pesti Szövetség tagjai.

Mint lapunk megtudta, Wintermantel Zsolt, a IV. kerület polgármestere, Zsigmond Barna Pál, a IV. kerület alpolgármestere, országgyűlési képviselőjelölt, László Tamás, a XV. kerület országgyűlési képviselője, volt polgármestere, továbbá a váci vasútvonal melletti önkormányzati képviselők, azaz Újpestről Hladony Sándor és Ozsváth Kálmán, míg a XV. kerületből Csonka László és Lehoczki Ádám hozta létre az Észak-pesti Szövetséget a következő célokkal.


A szövetség tagjai újpesti és rákospalotai politikusok, akik mindent megtesznek majd a lakosok érdekeiért

– A jövőben közösen lépünk fel a két kerületet érintő közösségi közlekedési, lakóterületi és egyéb városfejlesztési ügyekben. Emellett mindegyik fél érdekelt a váci vasútvonal mielőbbi fejlesztésében, a Rákospalota-Újpest és az Istvántelek vasútállomások és környezetük rekonstrukciójában, a lakóterületek melletti zajvédő fal mindkét oldali kiépítésében – mondta el lapunknak László Tamás, kerületünk országgyűlési képviselőjelöltje. Hozzátette, a szövetség a jövőben támogatja a Káposztásmegyer vasútállomás és a két kerület közötti közúti aluljáró, a Dunakeszi út és a Megyeri út vasút alatti összeköttetését, és elősegítenék a Pozsony út és a Fóti út közötti aluljáró mielőbbi rekonstrukcióját. – Persze más területen is együtt dolgozunk majd. Összehangoljuk az intézményi fejlesztéseket, különös tekintettel a sport-rekreációs és kulturális-közművelődési területen, kölcsönösen támogatjuk a kerületi rendezvényeket és az ezekről szóló programok kommunikációját – mondta László Tamás.
Mint megtudtuk, az a cél, hogy a szövetségben részt vevő felek a IV. és a XV. kerületben élők érdekében hosszú távon együtt dolgozzanak a közös célokért.

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.