EUR: 323,35 Ft
CHF: 286,19 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb XV.kerület

Létrejött az Észak-pesti Szövetség

A jövőben két szomszédos kerület, Újpest és Rákospalota lakosainak érdekeiért közösen dolgoznak majd az újonnan létrehozott Észak-pesti Szövetség tagjai.

Mint lapunk megtudta, Wintermantel Zsolt, a IV. kerület polgármestere, Zsigmond Barna Pál, a IV. kerület alpolgármestere, országgyűlési képviselőjelölt, László Tamás, a XV. kerület országgyűlési képviselője, volt polgármestere, továbbá a váci vasútvonal melletti önkormányzati képviselők, azaz Újpestről Hladony Sándor és Ozsváth Kálmán, míg a XV. kerületből Csonka László és Lehoczki Ádám hozta létre az Észak-pesti Szövetséget a következő célokkal.


A szövetség tagjai újpesti és rákospalotai politikusok, akik mindent megtesznek majd a lakosok érdekeiért

– A jövőben közösen lépünk fel a két kerületet érintő közösségi közlekedési, lakóterületi és egyéb városfejlesztési ügyekben. Emellett mindegyik fél érdekelt a váci vasútvonal mielőbbi fejlesztésében, a Rákospalota-Újpest és az Istvántelek vasútállomások és környezetük rekonstrukciójában, a lakóterületek melletti zajvédő fal mindkét oldali kiépítésében – mondta el lapunknak László Tamás, kerületünk országgyűlési képviselőjelöltje. Hozzátette, a szövetség a jövőben támogatja a Káposztásmegyer vasútállomás és a két kerület közötti közúti aluljáró, a Dunakeszi út és a Megyeri út vasút alatti összeköttetését, és elősegítenék a Pozsony út és a Fóti út közötti aluljáró mielőbbi rekonstrukcióját. – Persze más területen is együtt dolgozunk majd. Összehangoljuk az intézményi fejlesztéseket, különös tekintettel a sport-rekreációs és kulturális-közművelődési területen, kölcsönösen támogatjuk a kerületi rendezvényeket és az ezekről szóló programok kommunikációját – mondta László Tamás.
Mint megtudtuk, az a cél, hogy a szövetségben részt vevő felek a IV. és a XV. kerületben élők érdekében hosszú távon együtt dolgozzanak a közös célokért.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.