EUR: 323,70 Ft
CHF: 286,89 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb XV.kerület

Létrejött az Észak-pesti Szövetség

A jövőben két szomszédos kerület, Újpest és Rákospalota lakosainak érdekeiért közösen dolgoznak majd az újonnan létrehozott Észak-pesti Szövetség tagjai.

Mint lapunk megtudta, Wintermantel Zsolt, a IV. kerület polgármestere, Zsigmond Barna Pál, a IV. kerület alpolgármestere, országgyűlési képviselőjelölt, László Tamás, a XV. kerület országgyűlési képviselője, volt polgármestere, továbbá a váci vasútvonal melletti önkormányzati képviselők, azaz Újpestről Hladony Sándor és Ozsváth Kálmán, míg a XV. kerületből Csonka László és Lehoczki Ádám hozta létre az Észak-pesti Szövetséget a következő célokkal.


A szövetség tagjai újpesti és rákospalotai politikusok, akik mindent megtesznek majd a lakosok érdekeiért

– A jövőben közösen lépünk fel a két kerületet érintő közösségi közlekedési, lakóterületi és egyéb városfejlesztési ügyekben. Emellett mindegyik fél érdekelt a váci vasútvonal mielőbbi fejlesztésében, a Rákospalota-Újpest és az Istvántelek vasútállomások és környezetük rekonstrukciójában, a lakóterületek melletti zajvédő fal mindkét oldali kiépítésében – mondta el lapunknak László Tamás, kerületünk országgyűlési képviselőjelöltje. Hozzátette, a szövetség a jövőben támogatja a Káposztásmegyer vasútállomás és a két kerület közötti közúti aluljáró, a Dunakeszi út és a Megyeri út vasút alatti összeköttetését, és elősegítenék a Pozsony út és a Fóti út közötti aluljáró mielőbbi rekonstrukcióját. – Persze más területen is együtt dolgozunk majd. Összehangoljuk az intézményi fejlesztéseket, különös tekintettel a sport-rekreációs és kulturális-közművelődési területen, kölcsönösen támogatjuk a kerületi rendezvényeket és az ezekről szóló programok kommunikációját – mondta László Tamás.
Mint megtudtuk, az a cél, hogy a szövetségben részt vevő felek a IV. és a XV. kerületben élők érdekében hosszú távon együtt dolgozzanak a közös célokért.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.