2018. június 17., vasárnap
Laura, Alida

Egyéb XV.kerület

Létrejött az Észak-pesti Szövetség

A jövőben két szomszédos kerület, Újpest és Rákospalota lakosainak érdekeiért közösen dolgoznak majd az újonnan létrehozott Észak-pesti Szövetség tagjai.

Mint lapunk megtudta, Wintermantel Zsolt, a IV. kerület polgármestere, Zsigmond Barna Pál, a IV. kerület alpolgármestere, országgyűlési képviselőjelölt, László Tamás, a XV. kerület országgyűlési képviselője, volt polgármestere, továbbá a váci vasútvonal melletti önkormányzati képviselők, azaz Újpestről Hladony Sándor és Ozsváth Kálmán, míg a XV. kerületből Csonka László és Lehoczki Ádám hozta létre az Észak-pesti Szövetséget a következő célokkal.


A szövetség tagjai újpesti és rákospalotai politikusok, akik mindent megtesznek majd a lakosok érdekeiért

– A jövőben közösen lépünk fel a két kerületet érintő közösségi közlekedési, lakóterületi és egyéb városfejlesztési ügyekben. Emellett mindegyik fél érdekelt a váci vasútvonal mielőbbi fejlesztésében, a Rákospalota-Újpest és az Istvántelek vasútállomások és környezetük rekonstrukciójában, a lakóterületek melletti zajvédő fal mindkét oldali kiépítésében – mondta el lapunknak László Tamás, kerületünk országgyűlési képviselőjelöltje. Hozzátette, a szövetség a jövőben támogatja a Káposztásmegyer vasútállomás és a két kerület közötti közúti aluljáró, a Dunakeszi út és a Megyeri út vasút alatti összeköttetését, és elősegítenék a Pozsony út és a Fóti út közötti aluljáró mielőbbi rekonstrukcióját. – Persze más területen is együtt dolgozunk majd. Összehangoljuk az intézményi fejlesztéseket, különös tekintettel a sport-rekreációs és kulturális-közművelődési területen, kölcsönösen támogatjuk a kerületi rendezvényeket és az ezekről szóló programok kommunikációját – mondta László Tamás.
Mint megtudtuk, az a cél, hogy a szövetségben részt vevő felek a IV. és a XV. kerületben élők érdekében hosszú távon együtt dolgozzanak a közös célokért.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.