EUR: 323,33 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Győr

Magabiztosan győztek a győri lányok

A Győri Audi ETO KC legutóbb Szlovéniába utazott az EHF Női Kézilabda Bajnokok Ligája versenysorozat középdöntőjének 3. fordulójában, hogy megmérkőzzön a Krim Mercatorral. A sérülések és betegségek ellenére is magabiztosan nyertek a zöld-fehérek.

Sajnos Bódi Bernadett nélkül lépett pályára a Győri Audi ETO KC. A válogatott jobbszélsője a mérkőzés napján belázasodott. Ambros Martin vezetőedző az alábbi kezdősorral nyitotta a mérkőzést: Görbicz, Broch, Knedlikova, Oftedal, Tomori, Groot, a kapuban pedig Kiss. Továbbra is hiányzó Anja Althaus és Eduarda Amorim s a legutóbbi BL-mérkőzésen súlyos sérülést szenvedő Nora Mörk. Őt egyébként megműtötték a múlt hét elején, keresztszalag-szakadást szenvedett, várhatóan fél év kihagyás vár rá.


Grimsbö nagyszerűen védett, csapata egyik legjobbja volt a Krim Mercator ellen
Fotó: gyorietokc.hu

A találkozón a győriek fegyelmezetten játszottak, keményen védekeztek, amelyből leginkább Tomori Zsuzsanna vette ki a részét, sőt a sérüléséből nemrég felépült és világklasszis formáját egyre inkább visszaszerző válogatott átlövő a támadásokban is jeleskedett, összesen hat gólt szerzett, a legtöbbet a csapatból. Oftedal és Görbicz is megdobta a maga öt-öt gólját, de a többiek is kivették a részüket a gólszerzésből. A magyar kapuban Grimsbö egészen fantasztikus formát mutatott, számos helyzetben magabiztosan védett, rengeteget köszönhetnek neki a zöld-fehérek. Kiss Éva remek váltótársa volt, ő is több próbálkozást hárított. A félidei eredmény 12-15 volt, az ETO pedig ott folytatta a második játékrészt, ahol abbahagyta az elsőben. Egyre magabiztosabban játszottak, egyre növelték az előnyt, a győzelem egy pillanatra sem volt veszélyben. Ambros Martin egyre több fiatal játékost küldött pályára, akik meghálálták a bizalmat: Puhalák Szidónia, Pál Tamara, Fodor Csenge, Anfentaler Sára egyaránt gólt vagy gólokat szereztek. Mindenképp hasznos, önbizalmat növelő percek voltak ezek a tehetségüket többször is megmutató reménységeknek. A végeredmény pedig igencsak impozáns győri győzelem lett: 21-32.

Fodor Csenge is azok közé a fiatalok közé tartozik, aki remekül teljesít
Fotó: gyorietokc.hu

– Sajnálatos, hogy hiányoznak alapembereink, de ez sem törte meg a csapat lelkesedését és lendületét. Felkészültünk a Krim csapatából, s ehhez hozzájött még a remek kapusteljesítmény és a támadásaink hatékonysága. Ezzel a győzelemmel kívánunk jobbulást csapattársunknak, Bódi Bernadettnek – mondta el a gyorietokc.hu-nak Fodor Csenge a mérkőzést követően.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.