2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Sport

Már a dobogó közelében a férfiváltó

Nem tanácsos előre inni a medve bőrére, de 38 év után Phjongcshangban végre elérhető közelségbe került egy újabb magyar téli olimpiai érem: a férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó döntőbe jutott.

Ki hitte volna néhány éve, hogy 2018-ban a fél ország a tévéképernyőkre szegezett tekintettel izgul a téli játékok rövid pályás gyorskorcsolyaszámainál? Sőt: hangosan vagy hangtalanul imádkozik azért, nehogy a magyar versenyző felbukjon vagy fellökjék, netán kizárják. Imáink félig-meddig meghallgattattak, hiszen az 1000 méteres táv első előfutamában induló Liu Shaoangot kizárták, miután ütközött a japán Sakazuméval. Bátyja, Liu Shaolin Sándor azonban az újraindított futamát megnyerte, és a szombati negyeddöntőben folytathatja.


A felemás kezdés nem vette el a fivérek kedvét, a veterán Knoch Viktorral, Burján Csabával kiegészült kvartettjük a váltóban döntőbe jutott. Legrosszabb esetben is megvan már a negyedik helyezés a jövő csütörtöki döntőben, ám ennél merészebb terveik vannak. A Regőczy, Sallay jégtáncos pár 1980-as ezüstje után újabb magyar téli olimpiai érem születhet. Az esélyekkel nem érdemes foglalkozni, a dél-koreaiak, a kínaiak és a kanadaiak elleni küzdelem során minden megtörténhet, még az is, hogy… De tényleg ne igyunk előre a medve bőrére! A hölgyeknek már nem sikerült ilyen jól a nap, 500 méteren Keszler Andrea és Jászapáti Petra sem jutott tovább.

Nagy Konrád a 29. helyen végzett 1500 méteres gyorskorcsolyázásban, míg az alpesi sízők kombinációs versenyében Samsal Dalibor 32., Kékesi Márton 35. lett, Kónya Ádám pedig a sífutók klasszikus számában 68.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.