EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Érd

Már megérkezett 42 milliárd

Tizenhárom nagy értékű érdi fejlesztés valósul meg abból a több mint 66 milliárd forintból, ami a Modern Városok Programja keretében érkezik Érdre. Ebből 42 milliárd már megjött – egyebek mellett erről beszélt sajtótájékoztatóján Simon Róbert Balázs államtitkár az MVP fejlesztéseihez kapcsolódó országjárás érdi állomásán.

Az sajtótájékoztatón Simon Róbert Balázs hangsúlyozta: Érden az MVP keretében tizenhárom fejlesztés valósul meg, a projektek egyebek közt a közlekedést, a köznevelési, szakképzési, szociális és egészségügyi intézményrendszert, a turisztikát, új ipari és gazdasági övezet kialakítását, a csapadékvíz-elvezetést és a városi hulladékgazdálkodási rendszert érintő fejlesztéseket tartalmaznak. Az érdi fejlesztések teljes forrásigénye meghaladja a 66 milliárd forintot.


Simon Róbert Balázs államtitkár hangsúlyozta: Érden az MVP keretein belül tizenhárom fejlesztés valósul meg

– Az államtitkár úr által említett 42 milliárd forint megérkezett, és ahogy a projektek kivitelezése zajlik, úgy folyik a kifizetés is – hangsúlyozta T. Mészáros András polgármester, majd azzal zárta szavait: a fejlesztések azt a célt szolgálják, hogy Érd valóban virágzó kertváros legyen, ahogy azt tíz évvel ezelőtt célként megfogalmazták.

Aradszki András: hitelességünk látható az elképzelésekben és a megvalósult programokban egyaránt Fotó: Boros Sándor

Aradszki András államtitkár, a térség parlamenti képviselője a sajtótájékoztatón felidézte: a 2006-os országgyűlési kampányban az akkori szocialista országgyűlési képviselőjelölt önmaga tevékenységének igazolásaként azt mondta, hogy 42 milliárd forintot hozott Érdre. Később aztán kiderült: azt értette ezen, hogy akkor épült az M6-os érdi szakasza, amelynek az összege 42 milliárd forint volt. Most szintén 42 milliárdról beszélünk, ami már megérkezett és aminek produktumai most az érdieket szolgálják. – Nem kell tehát szégyenkeznünk, mondvacsinált beruházásokat bemutatnunk azért, hogy a hitelességünket igazoljuk: a hitelességünk látható az elképzelésekben, a megvalósult programokban és abban a megalapozott reményben, hogy a munkát április 8. után is tudjuk folytatni – hangsúlyozta Aradszki András.


Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.