EUR: 323,33 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Érd

Már megérkezett 42 milliárd

Tizenhárom nagy értékű érdi fejlesztés valósul meg abból a több mint 66 milliárd forintból, ami a Modern Városok Programja keretében érkezik Érdre. Ebből 42 milliárd már megjött – egyebek mellett erről beszélt sajtótájékoztatóján Simon Róbert Balázs államtitkár az MVP fejlesztéseihez kapcsolódó országjárás érdi állomásán.

Az sajtótájékoztatón Simon Róbert Balázs hangsúlyozta: Érden az MVP keretében tizenhárom fejlesztés valósul meg, a projektek egyebek közt a közlekedést, a köznevelési, szakképzési, szociális és egészségügyi intézményrendszert, a turisztikát, új ipari és gazdasági övezet kialakítását, a csapadékvíz-elvezetést és a városi hulladékgazdálkodási rendszert érintő fejlesztéseket tartalmaznak. Az érdi fejlesztések teljes forrásigénye meghaladja a 66 milliárd forintot.


Simon Róbert Balázs államtitkár hangsúlyozta: Érden az MVP keretein belül tizenhárom fejlesztés valósul meg

– Az államtitkár úr által említett 42 milliárd forint megérkezett, és ahogy a projektek kivitelezése zajlik, úgy folyik a kifizetés is – hangsúlyozta T. Mészáros András polgármester, majd azzal zárta szavait: a fejlesztések azt a célt szolgálják, hogy Érd valóban virágzó kertváros legyen, ahogy azt tíz évvel ezelőtt célként megfogalmazták.

Aradszki András: hitelességünk látható az elképzelésekben és a megvalósult programokban egyaránt Fotó: Boros Sándor

Aradszki András államtitkár, a térség parlamenti képviselője a sajtótájékoztatón felidézte: a 2006-os országgyűlési kampányban az akkori szocialista országgyűlési képviselőjelölt önmaga tevékenységének igazolásaként azt mondta, hogy 42 milliárd forintot hozott Érdre. Később aztán kiderült: azt értette ezen, hogy akkor épült az M6-os érdi szakasza, amelynek az összege 42 milliárd forint volt. Most szintén 42 milliárdról beszélünk, ami már megérkezett és aminek produktumai most az érdieket szolgálják. – Nem kell tehát szégyenkeznünk, mondvacsinált beruházásokat bemutatnunk azért, hogy a hitelességünket igazoljuk: a hitelességünk látható az elképzelésekben, a megvalósult programokban és abban a megalapozott reményben, hogy a munkát április 8. után is tudjuk folytatni – hangsúlyozta Aradszki András.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.