EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Miskolc

Már nagyon várják a tavaszt!

Farsangi hangulatban több száz gyerek búcsúztatta el a telet az Avason. A miskolci télben a velencei és a riói karnevál elevenedett meg, de a magyar hagyományokhoz hűen volt busójárás és kiszebábégetés is.

Az Avasi Gimnázium előtt találkoztak a télűző avasi diákok. A farsangi maszkok mellett a zene sem hiányzott. Barsi Csaba és az Agyagbanda szolgáltatta a zenét, majd elindult a télűző gyereksereg, hogy az egész Avason hirdesse, véget akar vetni a télnek.


Farsangi felvonulás az Agyagbanda vezetésével – fotó: Facebook / Lokál

A magyar hagyományokhoz hűen nem hiányoztak a busók és a kiszebáb sem. Az ünneplő, táncoló hangoskodó gyerekek vidám hangulatban olvasták rá a tél átkait, majd tűzre vetették a bábot, ezzel üzenve, hogy szeretnék, ha véget érne a tél.

Több száz gyerek búcsúztatta a telet – fotó: Facebook / Lokál

A kiszebáb a tűz martaléka lett, az ünneplő, tavaszváró tömeg pedig a farsangi díszbe öltözött Avas kilátóhoz vonult, ahol a fánk mellett Velence és Rio de Janeiro karneváli hangulata várta a kicsiket és nagyokat. Az Avasi Farsangi Karnevált hatodik alkalommal rendezték meg, amelyen idén már több mint háromszáz gyerek vett részt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek