EUR: 319,46 Ft
CHF: 282,12 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Sport

Meg vannak számlálva Wenger napjai az Arsenalnál

Egyre nagyobb nyomás nehezedik Arsene Wengerre, az Arsenal menedzserére. Sajtóhírek szerint, ha nem sikerül kvalifikálnia a klubot az idény végén a Bajnokok Ligájába, akkor szerződést bontanak vele.

Az Arsenal meg szeretné szüntetni a bizonytalanságot a klubban és végleg leszámolni a gyenge szerepléssel, amelyet a tavalyi Premier League szezonban mutatott a csapat. Az alulteljesítésért részben Arsene Wengert teszik felelőssé, aki képtelen volt tavaly bejuttatni a csapatot a BL-be, 1997 óta először.


A francia szakember csak abban az esetben bízhat szerződéshosszabbításban, ha kvalifikálja magát a csapat a következő szezon Bajnokok Ligája kiírására, azonban jelen pillanatban a klub csak hatodik a Premier League tabelláján nyolc pontra a bejutást jelentő negyedik helytől. Úgy tűnik a legjobb esély a BL-szereplés kiharcolására az Európa Liga megnyerése lehet.

epa05483956 Arsenal manager Arsene Wenger reacts during his teams 4-3 loss to Liverpool in an English Premier League soccer match at the Emirates Stadium in London, Britain, 14 August 2016. EPA/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or ‘live’ service. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications

 

Wenger terve viszont nem biztos, hogy beválik, hiszen hiába veszi komolyan az EL-szereplést, nem számíthat Alexandre Lacazette-re, aki tavaly nyáron érkezett Londonba. A francia csatár hat hetes kényszer pihenőt kapott, ugyanis térdműtétre van szüksége. Azzal, hogy Alexis Sánchez, Olivier Giroud és Theo Walcott is távozott januárban, csak Pierre-Emerick Aubameyang és Danny Welbeck szerepeltethető a csatársorban.


A klub vezetői azon gondolkoznak, hogy Wenger jövőjét még a szezon vége előtt rendezik és a Daily Mail szerint három lehetőségük van.

  1. Wengert a szezon végén menesztik
  2. Bejelentik, hogy kitölti 2019-ig szóló szerződését
  3. Hosszabbítanak vele

Az angolok szerint a francia mindképpen maradni akar Londonban, azonban már megvan a stratégia arra, hogy nyáron csere történik a kispadon. A klub vezetői attól tartanak, ha jövőre sem jutnak be a BL-be akkor nem tudnak majd megfelelő szponzori szerződéseket kötni.

Kapcsolódó Cikkek