EUR: 321,51 Ft
CHF: 283,69 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Külföld

Meggyilkoltak egy vezető természetvédelmi szakértőt

Meggyilkolták Kenyában az elefántcsonttal és orrszarvútülökkel folytatott illegális kereskedelem egyik vezető szakértőjét, Esmond Martin amerikai geográfust.

A 76 éves férfit vasárnap este találták holtan nairobi otthonában szúrt sebbel a nyakán.


Esmond Martin évtizedek óta figyelte az állati termékek tiltott mozgását, figyelmét főleg az elefántagyar ázsiai felvevőpiacára összpontosította.

Egy kenyai természetvédő szervezet, a Wildlife Direct vezetője, Paula Kahumbu szerint Martin tevékenysége hozzájárult ahhoz, hogy Kína tavaly betiltott mindenféle kereskedelmet az elefántcsonttal.

Esmond Martin egyike volt a feketekereskedelmet leleplező legjelentősebb szakértőknek. Nem riadt vissza attól sem, hogy személyes kapcsolatba lépjen a csempészekkel – mondta Kahumbu.

A Martin tevékenységét finanszírozó és kutatómunkája eredményeit publikáló természetvédő szervezet, a Save The Elephants “az állatvédelem csendes hősének” nevezte az amerikai szakértőt.

Martin egy új jelentésen dolgozott éppen, amelyben Mianmarnak a védett állatokkal folytatott kereskedelemben játszott növekvő szerepéről lebbentette fel a fátylat. Egyelőre nem tudni, hogy megölése összefügg-e legújabb munkájával.

A geográfus feleségével és két kollégájával együtt járta a világot, hogy azonosítsa az elefántcsont és az orrszarvútülök feketepiacait, a csempészeket és a tiltott termékek modern felhasználási módjait.

Kapcsolódó Cikkek

  • Drog, erőszak a menekültszállón

    Drog, erőszak a menekültszállón

    Áldatlan állapotokról számoltak be egy német város migránsszállóján. A mindent elborító szemét tűnik a legkisebb problémának a folytonos hangzavar, erőszakos lakók, drog és kiskorúak bántalmazása mellett.

  • Felszálló repülőgép ütött el egy embert

    Felszálló repülőgép ütött el egy embert

    Oroszországban egy repülőgép felszállás közben, a kifutópályán elütött egy embert kedd este a moszkvai Seremetyjevo nemzetközi repülőtéren; a férfi meghalt, a repülőgép törzsén több rés keletkezett az ütközés következtében – közölték a helyi hatóságok.