EUR: 312,96 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb Szekszárd

Megújul a Dienes Valéria Általános Iskola Grundschule

Több mint félmilliárd forintból hajtanak végre energetikai korszerűsítést a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskolában, jelentette be február 6-án Horváth István államtitkár. Ács Rezső, városunk polgármestere és Fehér János, a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságának vezetője a sajtótájékoztató keretében írták alá az erről szóló támogatási szerződést.

– Egy örömteli hírt közöltünk ma, illetve emiatt is tartottunk sajtótájékoztatót. Szekszárd városa a TOP-pályázatokon közel 260 millió forint támogatást nyert el, ehhez a város biztosított további közel 248 millió forint önerőt. Így összességében mintegy 500 millió forintból újul meg a Dienes Valéria Általános Iskola: új nyílászárókat építenek be, a szigetelést kicserélik és a tetőt is felújítják. Ezáltal sokkal otthonosabb lesz az iskola, illetve az üzemeltetése is lényegesen olcsóbb lesz a város számára – tájékoztatott Horváth István államtitkár.


Mindemellett korszerűsítenék a világítási rendszereket, napelemes rendszert telepítenének, valamint lecserélnék a hőleadó berendezéseket is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.