2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Szekszárd

Megújul a Dienes Valéria Általános Iskola Grundschule

Több mint félmilliárd forintból hajtanak végre energetikai korszerűsítést a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskolában, jelentette be február 6-án Horváth István államtitkár. Ács Rezső, városunk polgármestere és Fehér János, a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságának vezetője a sajtótájékoztató keretében írták alá az erről szóló támogatási szerződést.

– Egy örömteli hírt közöltünk ma, illetve emiatt is tartottunk sajtótájékoztatót. Szekszárd városa a TOP-pályázatokon közel 260 millió forint támogatást nyert el, ehhez a város biztosított további közel 248 millió forint önerőt. Így összességében mintegy 500 millió forintból újul meg a Dienes Valéria Általános Iskola: új nyílászárókat építenek be, a szigetelést kicserélik és a tetőt is felújítják. Ezáltal sokkal otthonosabb lesz az iskola, illetve az üzemeltetése is lényegesen olcsóbb lesz a város számára – tájékoztatott Horváth István államtitkár.


Mindemellett korszerűsítenék a világítási rendszereket, napelemes rendszert telepítenének, valamint lecserélnék a hőleadó berendezéseket is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.