EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Veszprém

Megújult a nővérszálló

A Csolnoky Ferenc Kórház mintegy 138 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a nővérszálló épületenergetikai korszerűsítésére. A támogatást az Európai Unió Kohéziós Alapja és Magyarország a költségvetéséből közösen finanszírozza, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programon belül.

Szigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat (fotó: Szalai Csaba)

A pályázat célkitűzéseinek megfelelően csökken az épület energiafelhasználása a külső homlokzat hőszigetelésével, a külső nyílászárók cseréjével és egy napelemes rendszer telepítésével.


Magyarország kormánya a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program KEHOP 5.2.1 „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztése” című felhívása alapján lehetőséget biztosított a hazai központi költségvetési szervek számára, hogy támogatást kapjanak munkavállalói szállást biztosító épületek energetikai fejlesztésére. A Csolnoky Ferenc Kórház, Veszprém megye vezető egészségügyi szolgáltatója régóta kereste a lehetőséget arra, hogy a Stromfeld Aurél utcai nővérszállót felújítsa. A kórház 2016 végén nyújtott be támogatási kérelmet a fenti programra, amelyet 2017 áprilisában támogatásra alkalmasnak talált a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság.

A pályázat forrást biztosított arra, hogy az épület 15 centiméter vastag hőszigetelést kapjon, modern hőszigetelő műanyag ablakokat építsenek be, a tetőn pedig egy 28 kW-os csúcsteljesítményű napelemes áramtermelő rendszert helyezzenek el.


Dávid Gyula főigazgató elmondta: az elmúlt nyolc évben a Csolnoky Ferenc Kórház technológiai, minőségi fejlesztésére mintegy 11 milliárd forint állt rendelkezésre, a pályázat megnyerésével most nemcsak a technológiai fejlesztés, hanem a szakdolgozók megbecsülése is újabb szintre került. Dávid Gyula köszönetet mondott az 1972-ben épült, 140 lakással rendelkező nővérszálló felújításában részt vevőknek, a kivitelezőknek.

A 140 lakásos nővérszálló 1972-ben épült (fotó: Szalai Csaba)

Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ igazgatója kiemelte, az egészségügyben a dolgozók és a betegek részéről is legfontosabb a megelégedettség, aminek érdekében az eddig megkezdett épületmegújítások folytatódni fognak, és ápolási eszközök fejlesztésével, valamint skill laborok létrehozásával is kiegészülnek.

Kovács Zoltán államtitkár kiemelte: az elmúlt néhány évben a Veszprém megyei kórházakban összesen 22 milliárd forintos fejlesztés indult meg, amelyből 10 milliárd forint jutott a Csolnoky Ferenc Kórháznak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.