2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Ózd

Megütötték a szintet az ózdi fiatalok

Médiaberkekben egyre népszerűbb a Tempó Ütőegyüttes. A közelmúltban a SuperTV2 Sztárban sztár + 1 kicsi című műsorban álltak színpadra, utána pedig ismert előadókkal beszélgethettek.

Mióta a TV2 Kismenők produkciójában felléptek, egyre ismertebbek lettek az ózdi ütősök. A most zajló zenés vetélkedőben már befutott énekesek fiatal tehetségekkel lépnek színpadra, és esetenként világslágereket énekelnek világhírű előadóktól, amihez zenei kíséret kell. A Sztárban sztár + 1 kicsi műsorában Malaczkó Anna Rácz Gergővel állt a mikrofon elé és adták elő Gotye és Kimbra Somebody That Used To Know számát.


– Xilofonszólam is van a dalban, ezért a zenei szerkesztő másfél héttel az élő műsor előtt felhívott, hogy tudnánk-e vállalni a betanulását. Természetesen nem hagyhattunk ki egy ilyen lehetőséget – árulta el a televíziós szereplés hátterét Lajhó Gyula zenetanár, az együttes vezetője.

Fotó: Lokál
Az ország nyilvánossága előtt játszottak a stúdióban

Megkapták a zenekari felvételt, ahhoz kellett hangszerelni az ütősök játékát. Mivel közben több változás történt, hiszen az eredeti szám négyperces és ebből két perc volt az előadás, így Lajhó Gyulának többször át kellett dolgozni a hangszerelést. A heti egy próbaszámot megnövelték négyre, a végső változatot pedig szerdán küldték fel Budapestre, ahol összeszerkesztették a már említett zenekari anyaggal. A Tempó Ütőegyüttes ennek ellenére élőben is zenélt a színpadon. Külön öröm volt a gyerekek számára, hogy előadásuk után a büfében beszélgetett velük Nótár Mary, Rácz Gergő, Keresztes Ildikó és a műsorvezető Tilla is, ami újabb élményekkel gazdagította az ózdi zenészeket. Emellett megkapták az engedélyt azoknak a műsoroknak a logóhasználatára, amelyekben idáig szerepeltek.


Fotó: Lokál
Megütötték a szintet az ózdi fiatalok

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.