EUR: 324,01 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Ózd

Megütötték a szintet az ózdi fiatalok

Médiaberkekben egyre népszerűbb a Tempó Ütőegyüttes. A közelmúltban a SuperTV2 Sztárban sztár + 1 kicsi című műsorban álltak színpadra, utána pedig ismert előadókkal beszélgethettek.

Mióta a TV2 Kismenők produkciójában felléptek, egyre ismertebbek lettek az ózdi ütősök. A most zajló zenés vetélkedőben már befutott énekesek fiatal tehetségekkel lépnek színpadra, és esetenként világslágereket énekelnek világhírű előadóktól, amihez zenei kíséret kell. A Sztárban sztár + 1 kicsi műsorában Malaczkó Anna Rácz Gergővel állt a mikrofon elé és adták elő Gotye és Kimbra Somebody That Used To Know számát.


– Xilofonszólam is van a dalban, ezért a zenei szerkesztő másfél héttel az élő műsor előtt felhívott, hogy tudnánk-e vállalni a betanulását. Természetesen nem hagyhattunk ki egy ilyen lehetőséget – árulta el a televíziós szereplés hátterét Lajhó Gyula zenetanár, az együttes vezetője.

Fotó: Lokál
Az ország nyilvánossága előtt játszottak a stúdióban

Megkapták a zenekari felvételt, ahhoz kellett hangszerelni az ütősök játékát. Mivel közben több változás történt, hiszen az eredeti szám négyperces és ebből két perc volt az előadás, így Lajhó Gyulának többször át kellett dolgozni a hangszerelést. A heti egy próbaszámot megnövelték négyre, a végső változatot pedig szerdán küldték fel Budapestre, ahol összeszerkesztették a már említett zenekari anyaggal. A Tempó Ütőegyüttes ennek ellenére élőben is zenélt a színpadon. Külön öröm volt a gyerekek számára, hogy előadásuk után a büfében beszélgetett velük Nótár Mary, Rácz Gergő, Keresztes Ildikó és a műsorvezető Tilla is, ami újabb élményekkel gazdagította az ózdi zenészeket. Emellett megkapták az engedélyt azoknak a műsoroknak a logóhasználatára, amelyekben idáig szerepeltek.


Fotó: Lokál
Megütötték a szintet az ózdi fiatalok

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.