2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Sport

Michelisz Norbert nyerő autóba ült

Michelisz Norbert idegenül mozog a jégen, fél szemmel mégis figyel a téli olimpia rövidpályás gyorskorcsolyázó számaira. S persze vadonatúj versenygépére, a Hyundaira is, mellyel az új túraautó-sorozatban, a WTCR-ben szeretne a korábbiaknál is fényesebb sikereket aratni.

– Nyilván minden Phjongcshangban szereplő magyar sportolónak drukkolok, de mivel Knoch Viktor szűkebb pátriámból, Baranyából, azaz Pécsről származik, természetesen érte egy paraszthajszálnyival jobban szorítok – árulta el Michelisz Norbert, aki a közelmúltban jelentette be, hogy az idei, új túrauató-sorozat, a WTCR futamain a Hyundai pilótája lesz. – Annál is inkább, mert Viktor egyszer már jégre vitt, de be kell vallanom, én sokkal rosszabb vagyok korcsolyázásban, mint ő a volán mögött. Nekem túlságosan csúszós a jég.


Mindenesetre érdekesen alakulhat Michelisz számára a 2018-as év, hiszen néhány napon belül eldől, hogy a WTCR-ben akár saját, tavaly létrehozott csapata, az M1RA ellen is versenyezhet. Ha igen, akkor a Zengő Motorsport mellett még egy magyar istálló két autója is ott lesz a futamokon. Az indulás elsősorban az anyagiakon múlik, illetve azon, hogy a M1RA tavalyi sikere után, miképpen tudja reprezentálni magát.

– Nagyon izgatott vagyok, s nem csak a márkaváltás miatt – folytatta a tavalyi vb-ezüstérmes pilóta. – Bevallom, amikor kiderült, hogy nincs szerződésem erre az évre a Hondával, három gyár is tapogatózni kezdett nálam, a végső lökést a múlt évben a Hondához egy futamra beugró, ex-Forma-1-es Gabriel Tarquini adta, aki hathatós szakmai érveket sorolt fel a Hyundai mellett, és én is úgy érzem, ezzel a géppel akár bajnok is lehetek. Az új sorozatban a túraautósok nagyágyúi, világbajnokok, brit túraautós ászok is rajthoz állnak, és jóval népesebb lesz a mezőny. Ebben a műfajban nehezebbek, robosztusabbak a kocsik, látványosabbak lesznek a futamok. Már csak azért is, mert nem kímélik majd egymást a pilóták, sok erőszakos lökdösédés, helyezkedés és ütközés várható.


Michelisz egyébként Barcelonában már tesztelhette a Hyundait, s kedvező tapasztalatokat szerzett róla. A WTCR túraautó-vb magyarországi futamát április 29-én a Hungaroringen rendezik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.