EUR: 321,01 Ft
CHF: 282,38 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Külföld

Migránsveszély miatt szigorítanak a belga autópályákon

Belgium is megunta a migránsokat. A két héttel ezelőtti migránsroham volt az utolsó csepp a pohárban, amikor egy belga autópálya melletti pihenőhelyen 40 menekült támadt szolgálatban lévő rendőrökre. Nem csoda, hogy egy felmérés szerint a hivatásos gépkocsivezetők 54%-a nem érzi magát biztonságban a migránsok miatt.

A jövőben öt autópálya melletti pihenőt biztonsági őrök és kutyák fognak őrizni, melyet egy magáncég megbízásával szeretnének kivitelezik. A biztonsági őröknek rendőri intézkedési jogkörük – pl. őrizetbevétel vagy kamionok átvizsgálása – nem lesz, csupán a rendőrséget értesíthetik probléma esetén.


Jan Jambon elsődlegesen az intézkedés visszatartó erejére helyezte a hangsúlyt. Előre be nem jelentett akciókra lehet majd számítani, továbbá a helyi és szövetségi rendőrség napi szinten ellenőrzi a vasútállomásokat, autópályákat és a Zeeburgge-i kikötőt.

Az intézkedés realizálásához a rendőrség kötelékén belül átcsoportosításra lesz szükség. A rendőrök munkáját adminisztratív munkatársak segítik majd, akik a letartóztatott, dokumentumokkal nem rendelkező, illegális menekülteket kezelik. „Az intézkedések addig maradnak hatályban, amíg szükséges.” – nyilatkozta a belügyminiszter szóvivője.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Bécsben lobbizott az egyeteméért Soros

  Bécsben lobbizott az egyeteméért Soros

  Államfőket megillető külsőségek között találkozott vasárnap Soros Györggyel Sebastian Kurz osztrák kancellár, aki a Közép-Európai Egyetem Bécsbe költöztetéséről tárgyalt a milliárdos spekulánssal.

 • Újra kitört a Fuego

  Újra kitört a Fuego

  Ismét kitört a Fuego (tűz) nevű vulkán Guatemalában, a tűzhányó környékén lévő településekről nagyjából négyezer embert evakuáltak, s ezrek menekültek biztonságos helyre – közölte hétfőn a közép-amerikai ország katasztrófavédelmi hatósága és a Prensa Libre című helyi hírlap.

 • Eljátszotta az egyházközség pénzét a pap

  Eljátszotta az egyházközség pénzét a pap

  Százhúszezer eurót (csaknem 40 millió forintot) játszott el egyházközsége pénzéből internetes szerencsejátékokon egy katolikus pap Németországban – közölte a magdeburgi egyházmegye egyik szóvivője hétfőn.