2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Sport

Műsoron kívüli show-műsorok aratnak a neten

Versenyen kívüli számokról készült videók aratnak a világhálón. Eddig a svájci szabad stílusú sícsapat agymenései és az észak-koreai szurkoló lányok ideológiailag is megalapozott biztatása a legnépszerűbb. 

Az esélyesek nyugalmával szórakoznak a svájciak. Könnyen mulathatnak, az eddigi téli játékokon 50 aranyérmet szereztek, s nyilván ezúttal sem térnek haza üres kézzel, így azt is megengedhetik maguknak, hogy a jamaicai bobcsapatot utánozva raklapszállítóval (békával) versenyezzenek, míg Fabian Bösch a mozgólépcső használatának alternatív módozatára világított rá. Az Instagramra feltöltött svájci rövidfilmek aratnak, igaz, már az olimpiai felkészülés időszakában sem kellett a szomszédba menniük némi komolytalanságért.


Az észak-koreai lányok csasztuskázásra hajazó szurkolása sem akármilyen produkció. Szigorúan egyszerre mozog a nézőtéren a csapat, és énektudásuk sem hagy semmiféle kívánnivalót maga után. Azért egy szigorú faarcú ügynököt a biztonság kedvéért a közelükbe ültettek. Mindenesetre Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének küszöbönálló phenjani látogatása a két Korea közötti fagyos kapcsolatok további enyhülését hozhatja.

Eddig 177 norovírusos fertőzést regisztráltak a phjongcshangi téli olimpián, de a sportolói küldöttségek nem érintettek. A múlt héten 1200 biztonsági embert különítettek el, mert közülük néhányan norovírussal fertőződtek. A hányást és gyomorgörcsöt okozó agresszív vírus miatt történtek megbetegedések a tavalyi londoni atlétikai világbajnokságon is az egyik hivatalos hotelben.

Kapcsolódó Cikkek