2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Sport

Nagy Konrád viszi a magyar zászlót Phjongcshangban

A gyorskorcsolyázó Nagy Konrád viszi a magyar zászlót a phjongcshangi téli olimpia pénteki nyitóünnepségén. Nagypályás gyorskorcsolyázó legutóbb a 2002-es Salt Lake City-i játékokon vihette a magyar lobogót.

– Nagyon megtisztelőnek tartom és örülök, hogy a csapatvezetés és a MOB engem bízott meg ezzel a feladattal. Mint ahogy a versenyek során, most is figyelni fogok arra, hogy a legjobbat nyújtsam, és „előveszem” a legjobb zászlólengető tudásomat. Remélem, büszkévé tudom tenni a magyarokat – mondta Nagy.

A 25 éves egyetemi világbajnok, Nagy Konrád másodszor szerepelhet olimpián, Szocsiban 26. lett 1500 méteren, idén viszont kedvenc távja mellett 1000 méteren is indulási jogot szerzett. A XXIII. téli olimpia nyitóünnepsége magyar idő szerint péntek délben kezdődik.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Már történelme van a Chelsea és a Barca párharcának

  Már történelme van a Chelsea és a Barca párharcának

  Slágermeccsel kezdi meg a szereplést az FC Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. A katalán sztárcsapat a Chelsea otthonában lép pályára. Az angol együttes az utolsó top csapat, amely ellen Lionel Messi még egyszer sem tudott betalálni, így vélhetően ez külön motivációt jelent majd az argentin klasszis számára.

 • Túl nagy terhet cipelnek a Liu testvérek

  Túl nagy terhet cipelnek a Liu testvérek

  Ólomsúlyként nehezedik a Liu testvérekre az esélyesség. Legalábbis édesanyjuk szerint nem bírták azt a nyomást, amit a MOB rájuk helyezett azzal, hogy majd negyven év után újra lesz magyar érem a téli játékokon.

 • Iniesta: Enrique megállná a helyét Londonban

  Iniesta: Enrique megállná a helyét Londonban

  Holnap este a Chelsea otthonában lép pályára az FC Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A párharc tétje nem csak az, hogy melyik csapat jut tovább, hanem, hogy Antonio Conte maradhat-e a londoni csapat kispadján.