2018. november 21., szerda
Olivér

Sport

Nagy Konrád viszi a magyar zászlót Phjongcshangban

A gyorskorcsolyázó Nagy Konrád viszi a magyar zászlót a phjongcshangi téli olimpia pénteki nyitóünnepségén. Nagypályás gyorskorcsolyázó legutóbb a 2002-es Salt Lake City-i játékokon vihette a magyar lobogót.

– Nagyon megtisztelőnek tartom és örülök, hogy a csapatvezetés és a MOB engem bízott meg ezzel a feladattal. Mint ahogy a versenyek során, most is figyelni fogok arra, hogy a legjobbat nyújtsam, és „előveszem” a legjobb zászlólengető tudásomat. Remélem, büszkévé tudom tenni a magyarokat – mondta Nagy.

A 25 éves egyetemi világbajnok, Nagy Konrád másodszor szerepelhet olimpián, Szocsiban 26. lett 1500 méteren, idén viszont kedvenc távja mellett 1000 méteren is indulási jogot szerzett. A XXIII. téli olimpia nyitóünnepsége magyar idő szerint péntek délben kezdődik.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Elképesztő helyzetek az X-Trialon

  Elképesztő helyzetek az X-Trialon

  2019 január 20-án ismét Magyarországra érkezik a fedett pályás ügyességi motoros világbajnokság. Ez alkalommal a több szakaszból álló X-Trial motorverseny első futamát rendezik meg Budapesten – majd Barcelona, Marseille, Moszkva és Costa Rica állomások következnek.

 • Hazatér a Vidi

  Hazatér a Vidi

  Három év után hazatér a labdarúgó OTP Bank Ligában címvédő MOL Vidi FC, amelynek megújult stadionját az Újpest elleni szerdai bajnoki mérkőzéssel avatják fel.

 • Kiröhögték egymást Pacquiaóék

  Kiröhögték egymást Pacquiaóék

  Manny Pacquiao röhögőgörcsöt kapott, amikor farkasszemet nézett Adrian Bronerrel. A két öklöző január 19-én Las Vegasban találkozik a ringben, amikor is a WBA váltósúlyú vb-övéért harcolnak.