EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Tatabánya

Nagylelkű adomány a hidegben

Huszonöt tatabányai család számára biztosít a hideg időszakra elegendő tüzelőt a városban épp negyedszázada működő Carbonex Kft.

A Carbonex Kft. országos szinten szállít szenet, az elmúlt 10 évben pedig tűzifát is. A tatabányai társaság egy jótékonysági felajánlással indította a februárt: 25 családnak biztosít a hideg időszakra tüzelőanyagot, köztük tizenöt rászoruló család szenet, míg tíz tűzifát kap.


Schmidt Csaba polgármester (balra) és Bódi Dezső, a Carbonex Kft. ügyvezetője

Huszonöt családnak jut ingyenesen a hideg időszakra a tüzelőanyagból

– Jelen pillanatban ennyi felajánlásra nyílt lehetőségünk, és ezzel szeretnénk hagyományt teremteni – tudtuk meg Bódi Dezsőtől, a Carbonex Kft. ügyvezetőjétől. – Sokat gondolkoztunk, hogy mikor segítsünk. Adta volna magát a karácsony előtti időszak, de úgy éreztük, mi inkább ezt követően, az év elején szeretnénk segítő kezet nyújtani a nehéz helyzetben lévőknek.

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere köszönete mellett elmondta, hálás, hogy egyre több társaság segít a rászorulóknak, és reméli, más vállalkozásnak is példaértékű lesz a Carbonex adománya.

– Egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy a több lehetőség több kötelezettséget is jelent – hangsúlyozta a városvezető. – Sok hátrányos helyzetű család szénnel vagy fával fűt, számukra ez a következő egy-két hónapban hatalmas segítség lehet. A Carbonex Kft. társadalmi felelősségvállalása tiszteletre méltó és követendő példa. Biztos vagyok benne, hogy az adományuk jó helyre került, és sok családot tettek vele nagyon boldoggá.

A társaságnak korábban is voltak kisebb-nagyobb felajánlásai a rászorulók számára, az idei adomány értéke azonban meghaladja az egymillió forintot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.