EUR: 321,36 Ft
CHF: 281,11 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Eger

Nálunk járt az izraeli nagykövet

Egerbe látogatott a napokban Izrael magyarországi nagykövete, Yossi Amrani. A diplomata megtekintette az Érseki Palotát, a Bazilikát és a várat, valamint informális találkozón vett részt az egri Városházán, Habis László polgármester irodájában.

Habis László, Eger polgármestere a nagyköveti látogatás kapcsán elmondta: – A nagykövet a beszélgetés során kifejtette, hogy sokszínű és értékes városnak tartja Egert. Mint fogalmazott, lenyűgözi, hogy egy 54 ezer lakosú városban ennyi szellemi és kulturális érték, turisztikai vonzerő és emellett meghatározó gazdasági potenciál összpontosuljon. Yossi Amrani jelezte, hogy néhány hónap múlva ismét szeretne Egerbe látogatni, s ennek kapcsán közreműködésemet kérte. A cél az, hogy következő találkozásunk alkalmával olyan egri gazdasági szereplőkkel is találkozhasson, akik érdekeltek lehetnek az izraeli üzleti együttműködésekben. Beszélgetésünk során elsősorban az egészségipar és a víziközmű-szolgáltatás került előtérbe.


Yossi Amrani az egri várban lévő kiállításokat is megtekintette

 

Habis László elárulta, Yossi Amrani a beszélgetés során kiemelte, hogy az Eszterházy Károly Egyetemmel is szeretné felvenni a kapcsolatot, hogy elinduljon a közös gondolkodás a fiatalokat érintő, valamint a kutatási és kulturális együttműködések kapcsán. Eger polgármestere ígéretet tett arra, hogy segíteni fogja a kapcsolatfelvételt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.