EUR: 323,35 Ft
CHF: 286,19 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Sport

Negyedik lett a női váltó

Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang a negyeddöntőbe jutott 500 méteren. Ezúttal sem esés, sem kizárás nem szólt közbe, csak Knoch Viktor kiesése rontott az összképen. A női váltó a B döntőben második lett, így biztosan pontszerző.

Szakértő lett az egyszeri tévénéző az elmúlt napokban a rövidpályás gyorskorcsolyázásban: szidja a bírókat, a lökdösődő versenyzőket, és szurkol a mieink sikeréért. Knoch Viktorért azonban hiába, a negyedik olimpiáján szereplő pécsi versenyző továbbjutást érő helyen ment, az utolsó előtti kanyarban azonban megbotlott és elesett. Mint később elmondta, ezt ő szúrta el.
A fiatalabbik Liu testvér szerencsére simán továbblépett, míg bátyjának, a két évvel ezelőtti világbajnok Liu Shaolinnak már nehezebb dolga volt, mégis megbirkózott a feladattal, és a négyszeres világbajnok kínai Han Tien-jüt megelőzve elsőként zárta futamát. Igaz, a neheze még hátravan.


A női váltó a B döntőben volt érdekelt, és a Keszler Andrea, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca összeállítású négyes a 3000 méteres távon nem okozott csalódást, a hollandok mögött a második helyen zártak. Az igazi ünneplés az A döntőig váratott magára, amikor kiderült, hogy a Koreai Köztársaság célfotóval győzött, ám a mögöttük záró kínaiakat és kanadaiakat kizárták, így a magyar lányok a negyedik helyre léptek előre, és a hollandoké lett a bronzérem.
Ez a harmadik magyar pontszerzés Phjongcshangban, Liu Shaolin Sándor ötödik, Jászapáti Petra pedig hatodik lett 1500 méteren.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Ronaldo nélkül is életveszélyes a Real

  Ronaldo nélkül is életveszélyes a Real

  Sima meccsen 3-0-re legyőzte a Real Madrid az AS Roma csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A spanyol csapat 200- óta először lépett pályára a sorozatban Cristiano Ronaldo nélkül és a hiánya egyáltalán nem volt érzékelhető.

 • Dzsudzsák marad a napfényes Arábiában

  Dzsudzsák marad a napfényes Arábiában

  Dzsudzsák Balázs marad az Egyesült Arab Emírségekben, a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya szerdán aláírt az élvonalbeli újonc al-Ittihad Kalbához, miután az al-Vahdával nem hosszabbította meg szerződését.

 • Lebontják a téli olimpia létesítményeit

  Lebontják a téli olimpia létesítményeit

  Egyre valószínűbb, hogy lebontják a phjongcshangi téli olimpia helyszíneinek nagy részét, mivel túl költséges a fenntartásuk. Hét hónappal az ötkarikás játékok befejezése után a létesítmények – sípályák, stadionok, csarnokok – többnyire üresen állnak, vagy már erősen leromlott állapotban vannak, és bár az olimpiát megelőzően számos tanulmány készült arról, hogy ezeket hogyan lehet majd hasznosítani, ebből egyelőre szinte semmi nem valósult meg.