EUR: 322,13 Ft
CHF: 283,90 Ft
2018. november 12., hétfő
Jónás, Renátó

Egyéb Szeged

Nem ijedtek meg a szegedi medvék

Élménydús medvelest szervezett a Szegedi Vadaspark. A népi hiedelem szerint ha február másodikán a medvék megijednek a saját árnyékuktól, és visszabújnak, még hosszú tél vár ránk. Amikor a gondozók felhúzták a nehéz vasajtót, két bundás fej jelent meg a nyílásban.

Pár pillanattal később viszont komótos léptekkel előcammogtak az álmos állatok. Nyugodtan ízlelgették a „terített asztal” számos csemegéjét, s közben egyre közelebb kerültek a várakozókhoz. A vidám esemény happy enddel végződött, hiszen nem bújtak vissza a „barlangjukba”, sőt egészen sokáig kint maradtak. Ennek alapján enyhe február és hamarosan igazi tavasz várható.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.