2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb XVIII.kerület XX.kerület

Nincs fennakadás, folytatódik a felújítás

Sikeresen befejeződött a korszerűsítési munkálatok első üteme a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház sürgősségi osztályán. A magyar kormány 125 millió forintot biztosít a sürgősségi betegellátó osztály bővítésére, felújítására és korszerűsítésére. Az első fázisban nem volt fennakadás a betegellátásban − tájékoztatott a kórház.

A felújítás és bővítés során átalakítják a mentőbejárót, a hordágyak rövidebb útvonalon, gyorsabban, a személyforgalomtól elkülönítve jutnak majd el a mentőautóból a vizsgálóba. A személybejárót elválasztják a mentőkétől, új várókat, vizsgálókat és betegmegfigyelőket alakítanak ki. Kicserélik és korszerűsítik a klíma- és szellőzőberendezéseket. Az összes vizsgálóhelyiségben és kezelőben oxigén- és vákuumhálózatot építenek ki. A munkálatok során az osztály területe jelentősen, mintegy százötven négyzetméterrel bővül, valamint hatszáz négyzetmétert korszerűsítenek.


Tavaly a belgyógyászatot is korszerűsítették (Fotó: Máté Krisztián)

A kivitelezési munkálatok január 12-én kezdődtek, február 11-én pedig azok első ütemét sikeresen le is zárták. A korszerűsítés megkezdése óta közel kétezer beteget láttak el a sürgősségi osztályon. A felújítás első hónapjában a betegellátásban semmilyen fennakadás nem volt − tudatta lapunkkal a kórház. A sürgősségi osztály a munkálatok alatt is folyamatosan üzemel. A felújítás hátralévő két üteme április elejéig fejeződik be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.