EUR: 325,82 Ft
CHF: 279,90 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb XVIII.kerület XX.kerület

Nincs fennakadás, folytatódik a felújítás

Sikeresen befejeződött a korszerűsítési munkálatok első üteme a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház sürgősségi osztályán. A magyar kormány 125 millió forintot biztosít a sürgősségi betegellátó osztály bővítésére, felújítására és korszerűsítésére. Az első fázisban nem volt fennakadás a betegellátásban − tájékoztatott a kórház.

A felújítás és bővítés során átalakítják a mentőbejárót, a hordágyak rövidebb útvonalon, gyorsabban, a személyforgalomtól elkülönítve jutnak majd el a mentőautóból a vizsgálóba. A személybejárót elválasztják a mentőkétől, új várókat, vizsgálókat és betegmegfigyelőket alakítanak ki. Kicserélik és korszerűsítik a klíma- és szellőzőberendezéseket. Az összes vizsgálóhelyiségben és kezelőben oxigén- és vákuumhálózatot építenek ki. A munkálatok során az osztály területe jelentősen, mintegy százötven négyzetméterrel bővül, valamint hatszáz négyzetmétert korszerűsítenek.


Tavaly a belgyógyászatot is korszerűsítették (Fotó: Máté Krisztián)

A kivitelezési munkálatok január 12-én kezdődtek, február 11-én pedig azok első ütemét sikeresen le is zárták. A korszerűsítés megkezdése óta közel kétezer beteget láttak el a sürgősségi osztályon. A felújítás első hónapjában a betegellátásban semmilyen fennakadás nem volt − tudatta lapunkkal a kórház. A sürgősségi osztály a munkálatok alatt is folyamatosan üzemel. A felújítás hátralévő két üteme április elejéig fejeződik be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.