EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,58 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Sport

NOB-tag: Fenomenális, amit a közös koreai csapat szimbolizál

Fenomenális, amit a közös koreai olimpiai női jégkorong-válogatott szimbolizál, megérdemli az elismerést – fogalmazott Angela Ruggiero, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottságának amerikai tagja, korábbi olimpiai és világbajnok jégkorongozó.

Kitért rá: nagy volt a nyomás az észak- és dél-koreaiakon, hogy közös csapatot indítsanak Phjongcshangban, és tudták, mindenki figyelni fogja őket.


“Fenomenális, amit a közös koreai olimpiai női jégkorong-válogatott szimbolizál a világnak. Valójában erről szól az olimpia” – mondta Ruggiero, aki pályafutása során négy olimpián indult, 1998-ban arany-, 2002-ben és 2010-ben ezüst-, míg 2006-ban bronzérmes volt az amerikai női válogatottal, világbajnokságokon pedig négyszer győzött és hatszor lett második.

Ruggiero ismételten jelezte, amit már vasárnap is: szerinte a közös koreai csapat Nobel-békedíjat érdemelne.

Mark Adams, a NOB szóvivője elmondta: az ötkarikás testület nem foglalkozik ezzel, de a NOB-tagoknak lehet személyes véleményük.

A közös koreai csapat – amelynek ötletére csak január 20-án adott engedélyt a NOB – az első két olimpiai mérkőzésén egyformán 8-0-ra kapott ki, előbb Svájctól, majd Svédországtól.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szenzációs gyorskorcsolyázók

  Szenzációs gyorskorcsolyázók

  Az olimpiai bajnoki cím után újra történelmet írt a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott, hiszen nemzeti csapatunk még sosem végzett az Európa-bajnokság éremtáblázatának élén. Eddig. Most viszont a hollandiai Dordrechtben rendezett kontinensviadalon négy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttünk, ezzel az éremtábla élén végeztünk, míg az egész kontinensviadal legeredményesebb versenyzője Liu Shaolin Sándor lett három arannyal és két ezüsttel.

 • Elnézést kért a Fraditól a menedzser

  Elnézést kért a Fraditól a menedzser

  Közleményben tisztázza az elmúlt napok eseményeit Farkas Mátyás, sportmenedzser, aki SMS-ben környékezte meg a Ferencváros női kézilabdacsapatának egyik játékosát egy esetleges üzlet reményében.

 • Az étrend-kiegészítők nagy része doppinggal szennyezett

  Az étrend-kiegészítők nagy része doppinggal szennyezett

  Első teljes évén van túl a Testnevelési Egyetem berkein belül működő Sport-táplálkozástudományi Központ, melynek célja, hogy sportolók, edzők, más sportszakemberek képzését, felvilágosítását segítse, egyik fő gyakorlati feladata pedig, hogy a tiltott anyagokat kimutassa étrend-kiegészítőkből, ezzel segítve a vétlen doppingolás elkerülését – olvasható a kizárólag magyar sportolókkal és magyar sporeseményekkel foglalkozó misportunk.