2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Belföld

Orbán: Harcolni fogunk a migránskvóta ellen – Videó!

Videóüzenetben reagált Orbán Viktor  miniszterelnök Charles Michel belga miniszterelnök interjújára. Ebben a politikus arról beszélt, hogy kötelező betelepítésre kényszerítenék hazánkat. Orbán kijelentette, Magyarország az első, és harcolni fogunk.

“A Fidesz elnökségi ülése tegnap megtárgyalta a belgák miniszterelnökének bejelentését miszerint a közép-európaikat, köztük Magyarországot is, ha kell erővel kényszerítik arra, hogy migránsokat fogadjunk be.
A terv szerint ez júniusban a miniszterelnökök brüsszeli csúcsértekezletén következik be. Az elnökség állást foglalt: nem engedhetünk a zsarolásnak, számunkra Magyarország az első! Harcolni fogunk azokkal szemben akik meg akarják változtatni Magyarország és Európa keresztény identitását” – fogalmazott Orbán Viktor a Facebook oldalára feltöltött videójában.


Mint ismert, Charles Michel belga miniszterelnök hétvégi interjújában úgy fogalmazott, egyetértés van a Visegrádi Országoknak a dublini reform ügyében adandó ultimátumról: ha nem lehet velük megegyezni, akkor minősített többséggel fognak dönteni nélkülük.

Majd Szijjártó Péter külügyminiszter a következőket reagálta Charles Michel szavaira: Visszautasítja a magyar kormány, hogy a visegrádi tagországok nyílt kigolyózása árán is elfogadná Brüsszel a dublini rendszer reformját, és ezzel a V4 tagjaiból, így Magyarországból is bevándorlóországot csinálnának – ezt a külügyminiszter szlovák kollégájával teljes egyetértésben jelentette be.


“Magyarország soha nem fogadott be és nem is fog befogadni illegális bevándorlókat, függetlenül attól, hogy milyen nyomás lesz ez irányban a határokon vagy Brüsszel részéről “– szögezte le Szijjártó.

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Pro Urbe díjat kapott Eszenyi Enikő

    Pro Urbe díjat kapott Eszenyi Enikő

    A főváros napján, a Budapest egyesítésének 145. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen az Újvárosháza dísztermében a főváros közgyűlése Pro Urbe Budapest díjat adományozott Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, színházi rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Magyar Kultúra Nagykövete, a Vígszínház igazgatója részére a magyar színház- és filmművészetben nyújtott felejthetetlen alakításaiért, a Vígszínház művészeti tevékenységének sikeres megújításáért végzett vezetői és rendezői munkásságáért.

  • A múlt nélkül nem lehet előre menni

    A múlt nélkül nem lehet előre menni

    A múlt nélkül nem lehet előre menni – fogalmazott a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten, a Hadtörténeti Levéltár és Hadtörténeti Múzeum alapításának 100.