EUR: 321,51 Ft
CHF: 283,72 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Belföld

Példátlan menza ellenőrzés Dunakeszin

Miután kukacot találtak a mákos tésztában, s általános volt a felháborodás, Dunakeszi város önkormányzata a közétkeztetés teljes körű ellenőrzését rendelte el. Ennek eredményeként most a közétkeztetésről szóló szerződés módosításáról döntöttek. Ha a jövőben nem teljesít jobban a szolgáltató, akár szerződést is bonthatnak a Hungast Vitallal.

A TV2 Tények című műsora „tálalta” a gyomorforgató történetet, a dunakeszi diák telefonon vette fel, amint egy fehér kukac mászik a tányér mákos tészta közepén. Dióssi Csaba polgármester a kukacos botrány kitörése után azonnal megkereste a NÉBIH elnökét, és egy általános vizsgálat lefolytatására kérte fel. A Dietetikusok Országos Szövetségét is bevonták az ételek minőségének ízvilágának, mennyiségének ellenőrzésébe. De nem érték be ennyivel, a szülők is részt vehettek a menza kóstolásában.


Tekintettel arra, hogy ilyen széles körű menzai ellenőrzésre már régen volt példa egy egész településen, az eredmény igazán tanulságos. A NÉBIH egy hónapig tartó vizsgálata szerint átlagosan 3-4-es minősítést kapott a dunakeszi közétkeztetés minősége. A tálaló konyhákon is feltártak hibákat. A dietetikus szakértők sem adtak jobb osztályzatot: az általuk végigkóstolt menük minősítése 3-as. Mindez a közepes teljesítmény azért is elgondolkodtató, mert a Hungast Vital tudta, hogy górcső alá vették a menzát. Felmerül a kérdés, mi lett volna az eredmény, ha nem igyekeznek, nem akarnak bizonyítani. A kóstolási programba bevont szülőknek pedig az volt a tapasztalatuk, hogy olykor még gyerekeknek való ételt sem találtak, s a kicsik gyakran azt sem tudták, a hangzatos nevek mit takarnak.

A kért ellenőrzések lezárása után Dunakeszi képviselő testülete a Hungast Vitallal kötött közétkeztetési szerződés módosításáról határozott, ami tartalmazza az új elvárásokat. Amennyiben ezek nem teljesülnek, az önkormányzat a szerződést azonnal felmondhatja.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megszűnt az útlezárás a 6-os főúton

  Megszűnt az útlezárás a 6-os főúton

  Megszűnt az útlezárás a 6-os főúton a Fejér megyei Kulcsnál, ahol szerda délelőtt összeütközött két személyautó – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.

 • Szomszédait kukkolta és videózta a perverz

  Szomszédait kukkolta és videózta a perverz

  A Tatabányai Járásbíróság 220 ezer forint pénzbüntetésre ítélt egy leányvári férfit, aki titokban videofelvételeket készített a szomszéd ház fürdőszobájában tisztálkodó nőkről – tájékoztatta a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség szerdán az MTI-t.

 • 40 milliárd forintra pályázhatnak fiatalok és álláskeresők

  40 milliárd forintra pályázhatnak fiatalok és álláskeresők

  Mintegy negyvenmilliárd forintra pályázhatnak a 30 év alatti fiatalok és a 30 év feletti álláskeresők, egyenként 4,5 millió forint támogatást kaphatnak új vállalkozásuk elindításra – mondta Bodó Sándor államtitkár Budapesten sajtótájékoztatón szerdán a Pénzügyminisztérium (PM) közleménye szerint.