EUR: 319,65 Ft
CHF: 277,06 Ft
2018. május 26., szombat
Evelin, Fülöp

Extra

Priscilla Presley: Elvis nem gondolta volna, hogy szobrot kaphat Magyarországon

Nyáron hazánkba látogat Priscilla Presley, aki odáig van a gondolattól, hogy Budapesten férjéről elnevezett park van, ráadásul teljes vállszélességgel szorgalmazza egy a Királyt ábrázoló szobor elkészülését is. 

A rock and roll-legenda volt felesége június 6-án látogat Magyarországra a Wonder of You turné keretében. A szervezőktől értesült arról, hogy a magyar fővárosban milyen nagy tiszteletben tartják Elvis emlékét, valamint arról, hogy rajongók már gyűjtést is szerveztek, hogy a Király parkjában egy róla készült szobor is állhasson.


 Credit line: Profimedia, Wenn

– Ez hihetetlen. Ebből is látszik, hogy milyen hatással volt Elvis a világra. Bár már több mint negyven éve nincs köztünk, zenéjével, személyiségével olyan nyomot hagyott, amelyet nem lehet kitörölni. Ő valószínűleg soha nem gondolta volna, hogy évtizedekkel a halála után Magyarországon felavatnak egy róla elnevezett teret, egyszer pedig talán szobrot is állítanak neki – mondta az exfeleség, aki reméli, a rajongók sikerrel járnak és valóban lesz Elvis-szobor Budapesten. – Fantasztikus dolognak tartom, hogy a város vezetősége támogatta, hogy Elvisről nevezzenek el egy parkot. Köszönöm a rajongóknak is, hogy szorgalmazzák a szobor felállítását.

Mint ismert, a Király 2011-ben Budapest díszpolgára lett, ekkor döntöttek úgy, hogy egy parkot is elneveznek róla, mert kiállt az 1956-os forradalom mellett. Amerikában tízmilliók figyelmét hívta fel a szabadságharcra, és kérte, hogy gyűjtsenek pénzt a nehéz helyzetbe került magyaroknak.

Mandatory Credit: Photo by Rex Features/Profimedia

Kapcsolódó Cikkek

 • Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Peller Mariann nem rég indította útjára a Feel Soul Good Lélekközösség rendezvénysorozatát, ahol a vendégek a legkülönfélébb témákat boncolgatják a lélek oldaláról megközelítve.

 • Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Szabó Csilla mindig is imádta a gyerekeket: a Fóti Gyermekfaluban volt óvónő, majd énekelni kezdett a Bojtorján együttesben. Éveken keresztül játszott kórházban, beteg gyerekeknek és árvaházakban, ám fia halála összetörte az énekesnőt.

 • Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Az Efott szervezői a vártnál korábban közzétették a legnagyobb színpadi fellépőket. A külföldi nagy nevek, John Newman és Jessie J, Lost Frequencies  mellett Dub Fx is mikrofont ragad július 11 és 16 között a velencei fesztiválon.