2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Miskolc

Rock and Roll Party az Ifiházban

Technikai okok miatt új időpontban, március 10-én rendezik meg az Ifiházban a Rock and Roll Partyt. A The Memphis 2017-től működteti klubját az Ifiházban, ez alkalommal vendégük is lesz, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar érkezik hozzájuk.

Immár több mint 10 éve szórakoztatja a rock and roll rajongókat a miskolci Memphis zenekar

Vikiék mottója: A múlt gyöngyszemeiből válogasd ki a neked tetsző elemeket, és sok ötlettel, friss lendülettel keverj belőle valami újat! Ezzel indult útnak a zenekar 2003-ban. Az együttes vezetője Novai Gábor (Nova), a General, a Dolly Roll és a Hungaria együttes dalszerzője, alapító tagja. A csapat műsora Novainak ezekben a korszakokban írt legjobb szerzeményeiből származik: Casinó twist, Meghalok, hogyha rám nézel, vagy a Tranzisztorkor hajnalán, Isztambul, Csöngess be hozzám, jó barát. Ezek a dalok új ritmussal, új hangszereléssel szólalnak meg és ezt erősíti Viki sajátos és hiteles – korszakra jellemző – énekstílusa, valamint a kultúrvokál koreográfiája. 2017 végétől vadonatúj dalokkal jelenik meg a formáció a koncertszínpadokon.


A miskolci The Memphis vendége Marót Viki

A házigazda zenekar két tagja, Czinke Csaba és Alföldi Norbert az alábbiakat nyilatkozta lapunknak: „A The Memphis együttes 1955 után 60 évvel alakult a kies Vapsuvár településen, Elvis Presley szülővárosától, Memphistől csupán 8500 kilométerre. A zenekar minden tagja vapsuvári. Ha már a nagy elődöktől, leginkább Elvistől eredeztetjük a nevünket, megfelelő tisztelettel és alázattal szükséges a korszak meghatározó dalaihoz nyúlni – Chuck Berrytől, Jerry Lee Lewis-on át Little Richardig –, merthogy ezek születésüktől fogva nem mentek ki a divatból. Azt vettük észre, hogy a rock’n’roll eredetiben szól jól, így képes a hallgatóit, táncolóit és persze az éneklőit, zenélőit is spontán időutazásban részesíteni. Rendszeres fellépői vagyunk a Miskolci Farsangnak, a Rock n’Roll Party rendezvényünk a miskolci Ifiházban havonta kerül megrendezésre, itt 1,5 órát élőben zenélünk, 2,5 órában pedig retro Video Discót prezentálunk a ’70-es, ’80-as, ’90-es évek slágereiből.

A zenekar célja, hogy a rock’n’roll műfaj legmeghatározóbb dalai és dalainak előadói a lehető legtökéletesebb eredetiségben, hangzásban és megjelenésben szólaljanak meg. Nemrég elkészült a The Memphis első saját dala, ami zeneiségében méltó utódja a rock n’roll nemzetközi és hazai nagyjainak. A dal címe: Shake Europe Shake! Ez a szerzemény, decemberi videoklip-premierje után most élő verzióban is megszólal a Rock’n’Roll Party műsorában.”


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.