EUR: 321,51 Ft
CHF: 283,69 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Belföld

Savat locsoltak Hamu szemére és lábára (18)

Egy önkéntes állatmentő talált arra a cicára egy zuglói társasház mellett, akinek valaki savat öntött a jobb szemére és a lábára. A Magyar Macskavédő Alapítvány, amely saját közösségi oldalán meg is osztotta a történetet, és megfontolja, hogy jogi útra terelje a borzalmas történetet.

Jelenleg egy önkéntes állatvédőnél lábadozik műtétje után az a macska, melynek valaki savat öntött a jobb szemére és az egyik mellső lábára.
–  Jelenleg én ápolom, miután tegnap megtörtént a műtét – mondta a Lokálnak Tompa Tünde, a Magyar Macskavédő Alapítvány önkéntese. Tünde arról is beszámolt, hogy Hamu elég morcos és nagyon félős is, így nem eszik rendesen, ezért fecskendőből kell táplálni.


Forrás: Facebook

„Hamut önkéntesünk, Keresztes Klaudia találta az utcán. Több napja próbálta megfogni, órákon keresztül állt a csapda mellett hogy a sérült cicát mihamarabb orvoshoz juttassa. Végül sikerült befognia, aki felnőtt cica létére csak 1,6kg” – írja közösségi oldalán a Magyar Macskavédő Alapítvány.

Forrás: Facebook

A Lokál megkereste a szervezet vezetőjét, aki készséggel nyilatkozott nekünk.
–  A fejére és lábára savat önthettek az orvosok szerint, ami lemarta arca egy részét és a lábát valamint kilyukasztotta szaruhártyáját, ezért sürgős műtétre volt szüksége, ami egyik szeme eltávolításával járt – mondta lapunknak Stefano Trebbi, a Magyar Macskavédő Alapítvány alapítója. – A társasházaknál élő kolóniákat sokan nem nézik jó szemmel, pedig a kóbor cicák elszaporodása társadalmi probléma, hiszen mi magunk generáljuk a fölösleges szaporulatokkal. Segítségnyújtás helyett más eszközökhöz nyúlnak a cicák eltüntetése érdekében, ami egyrészt embertelen állatkínzás, másrészt büntetendő cselekmény – tette hozzá Stefano Trebbi.
A szervezet vezetője azt is elmondta: előlegként 30 ezer Forintot kértek, ami nem fedezi a teljes műtét árát, ezért a cica műtétjének és felépülésének költségeire gyűjtést szervezett az alapítvány, közösségi oldalán. A végszámlát a cica ellátása után közzé teszi a Magyar Macskavédő Alapítvány.


A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Megszűnt az útlezárás a 6-os főúton

  Megszűnt az útlezárás a 6-os főúton

  Megszűnt az útlezárás a 6-os főúton a Fejér megyei Kulcsnál, ahol szerda délelőtt összeütközött két személyautó – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.

 • Szomszédait kukkolta és videózta a perverz

  Szomszédait kukkolta és videózta a perverz

  A Tatabányai Járásbíróság 220 ezer forint pénzbüntetésre ítélt egy leányvári férfit, aki titokban videofelvételeket készített a szomszéd ház fürdőszobájában tisztálkodó nőkről – tájékoztatta a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség szerdán az MTI-t.

 • 40 milliárd forintra pályázhatnak fiatalok és álláskeresők

  40 milliárd forintra pályázhatnak fiatalok és álláskeresők

  Mintegy negyvenmilliárd forintra pályázhatnak a 30 év alatti fiatalok és a 30 év feletti álláskeresők, egyenként 4,5 millió forint támogatást kaphatnak új vállalkozásuk elindításra – mondta Bodó Sándor államtitkár Budapesten sajtótájékoztatón szerdán a Pénzügyminisztérium (PM) közleménye szerint.