2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Külföld

Soros a britek életébe is beavatkozna

Soros György a Daily Mail vasárnapi kiadásában, a Mail on Sunday-ben reagált arra, hogy több, neves brit napilap kritizálta azért, mert másfél évvel az uniós tagságról szóló népszavazást követően brexitellenes szervezetet, kampányokat támogat – írja az Origo.

A Daily Mail azt követelte, hogy Soros takarodjon a brit belpolitikából. A bevándorláspárti spekuláns döbbenetesen jó formában volt, közép-afrikai diktátorokat megszégyenítő stílusban érvelt a demokrácia egyik intézménye, a népszavazás ellen.


Több szigetországi napilap, hírportál is foglalkozott a bevándorláspárti spekuláns Egyesült Királyságbeli aktivizálódásával a napokban.

A The Daily Telegraph című brit konzervatív lap leplezte le, hogy Soros 400 ezer fontot adományozott a Best for Britain kampányszervezetnek, amelynek meghirdetett célja, hogy az Egyesült Királyságot visszarántsa a Brexit-ből. A lap úgy tudja, hogy a Soros György által támogatott Brexit-ellenes brit szervezet hamarosan kampányt is indít a kilépési folyamat leállítására. A Daily Mail az előbbiek nyomán támadó hangvételű cikkben minősítette „szennyes pénznek” a Brexit-et ellenző civil szervezetnek Soros által nyújtott anyagi támogatást, és követelte, hogy Soros György „takarodjon” a brit belpolitikából – ismerteti az Origo.


Soros György válasza a Daily Mail online kiadásának kommentárrovatában jelent vasárnap.

Soros demokrácia-felfogása: addig fontos a demokrácia, amíg az érdekem ezt diktálja. Az írás elején leszögezte, amit mindenki tud: soha nem titkolta, hogy ellenzi Nagy-Britannia kilépését az EU-ból. A népszavazás előtt ehhez még volt joga, a mostani lázításhoz már nem.A válaszcikk innentől kezdve maga a történelem, hiszen Soros György saját kezűleg hántja le birodalmának színes-demokratikus mázát, és tökéletes precizitással megmutatja, hogy számára a demokrácia egy olyan eszköz, ami addig hasznos, amíg az érdekeit szolgálja – foglalja össze Soros írását a portál.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Meseház

    A nap képe: Meseház

    Sokan hallottak már Az idős nő aki egy cipőben él című meséről, azonban a történetből életre kelt vendégházról már sokkal kevesebben.

  • Szakértő: Romániában szelektíven alkalmazzák a törvényeket

    Szakértő: Romániában szelektíven alkalmazzák a törvényeket

    Romániában a meglévő törvényeket sem tartják be, vagy szelektíven alkalmazzák őket – mondta Pászkán Zsolt Románia-szakértő vasárnap az M1 aktuális csatornán azzal kapcsolatban, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálatának 2017-es jelentése szerint az élet szinte minden területén felerősödött a magyarellenesség Romániában.