EUR: 323,19 Ft
CHF: 287,30 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Sorra gyűlnek a Czeglédy elleni vádak

Már kilenc iskolaszövetkezet ügyében, mintegy 6,3 milliárd forintos vagyoni hátrány okozása miatt folyik eljárás Czeglédy Csaba ellen – tájékoztatott pénteken a Csongrád Megyei Főügyészség. Mint ismert: a baloldal ügyvédjét tavaly június 13-án fogták el, azóta folyamatosan nő a bűnszervezet letartóztatott tagjainak száma.

A főügyészség elutasította Czeglédy Csaba panaszát, amelyet a tavaly június 15-e óta előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba minden „a nyomozóhatóság folytatólagos gyanúsítottkénti kihallgatása során közölt és módosított gyanúsítás ellen” bejelentett – közölte pénteken Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője. Vagyis hiába akadékoskodik a baloldal ügyvédje, akinek cége több likviditási kölcsönt is kapott Gyurcsány Ferenc DK-elnök volt cégétől, az ügyészség kitart amellett, hogy most már összesen kilenc iskolaszövetkezet keretében, bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével gyanúsítják a baloldal szombathelyi közös jelöltjeként képviselői mandátumot szerzett szombathelyi ügyvédet.

Czeglédy Csaba nyolc hónapja van előzetesben Fotó: szegedma.hu

A pénzügyi nyomozók csütörtökön folytatólagosan gyanúsítottként hallgatták ki Czeglédy Csabát. A nyomozás eddigi adatai alapján a csalássorozat 6 milliárd 294 millió forintnyi vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Ez csaknem kétszer annyi, mint amennyivel a nyomozás kezdeti szakaszában számoltak. A gyanú szerint a bűnszervezetben elkövetett bűncselekményeket 2011–2017 között követték el.

Az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága nyomoz, ugyanakkor a bűnszervezet működtetésével gyanúsított Czeglédynek nyújtott kölcsönök miatt Budai Gyula fideszes képviselő jegybanki felügyeleti eljárást is kezdeményezett, mert szerinte a Gyurcsány-féle Altus Portfólio Kft. három alkalommal összesen mintegy 200 millió forint kölcsönt nyújtott Czeglédy Csabának, miközben nem rendelkezett pénzügyi tevékenységhez szükséges engedélyekkel.


– Czeglédy pénzügyi támogatása nem jótékonyságból történt, a Human Operator által eltüntetett milliárdok és az Altus Portfólió Kft.-től a Human Operatornak adott pénz is a DK és az MSZP kasszájába vándorolhatott – vélekedett Budai.

A Szegedi Járásbíróság legutóbb december 13-án hosszabbította meg három hónappal Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Meg kell változtatni Magyarország “leányvállalat-ország” arculatát

  Meg kell változtatni Magyarország “leányvállalat-ország” arculatát

  Meg kell változtatni Magyarország “leányvállalat-ország” arculatát, meg kell teremtetni az ideális környezetet, melyben az innovatív termékfejlesztési folyamatokat Magyarországon, magyar munkaerővel végezhetik el a vállalatok – mondta Palkovics László innovciós és technológiai miniszter egy szakmai rendezvényen kedden Budapesten.

 • Abszurd vádakkal támadják Magyarországot

  Abszurd vádakkal támadják Magyarországot

  Abszurd vádakkal támadják Magyarországot – hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Frankfurter Allegmeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap keddi számában.

 • Egymással szemben állt meg két vonat Zalában

  Egymással szemben állt meg két vonat Zalában

  Engedély nélkül indítottak el egy vonatot Zalaegerszegről, a szemből érkező szerelvénnyel együtt azonban biztonságos távolságra megálltak egymástól – közölte a MÁV Kommunikációs Igazgatósága kedden az MTI megkeresésére.

 • Párizs és Berlin számíthat Budapestre a Nyugat-Balkán fegyvermentesítésében

  Párizs és Berlin számíthat Budapestre a Nyugat-Balkán fegyvermentesítésében

  Franciaország és Németország továbbra is számíthat Magyarországra a kézi- és könnyűfegyverek elterjedése elleni ENSZ-program sikerre vitelében – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a programmal kapcsolatos francia-német koordinációs kezdeményezésről kedden Párizsban megrendezett konferencián felszólalva.