EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Sport

Suárez: Ez lehet az én világbajnokságom

Luis Suárezt lelkesíti a gondolat, hogy az uruguayi labdarúgó-válogatottal ott lehet a nyári oroszországi világbajnokságon, és lelkileg, illetve fizikálisan is igyekszik minél jobban felkészülni a rá váró feladatra.

A Barcelona támadója az uruguayi Sport 890 rádiónak nyilatkozva elmondta: türelmetlenül várja a nyarat, izgatott, és nagyon motivált abban, hogy eredményesen fejezze be az idényt klubcsapatával. Ami pedig a világbajnokságot illeti, úgy fogalmazott: ha visszatekint a 2014-es vb-re, úgy látja, most jött el számára a lehetőség (a javításra).


“Ez lehet az én világbajnokságom” – jelentette ki.

Suárezt négy éve kizárták a világbajnokságról, miután az utolsó csoportmérkőzésen beleharapott az olasz Giorgio Chiellinibe. Emiatt utóbb a nemzetközi szövetség kilenc mérkőzésre eltiltotta őt. Az uruguayi válogatott így nélküle kezdte meg a mostani vb selejtezősorozatát, de így is a második helyen tudott végezni – a brazilok mögött – a dél-amerikai zónában.

A csapat Oroszországban a hazaiak, továbbá Egyiptom és Szaúd-Arábia válogatottjával szerepel egy csoportban. Suárez szerint mindegyik négyes erős, az ellenfeleknél technikailag képzett futballisták játszanak, edzőik pedig tapasztaltak, ezért nem szabad, hogy Uruguay elbízza magát.

A 31 éves csatár a harmadik világbajnokságára készül.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.