2018. április 25., szerda
Márk

Belföld

Százezreken segített a SPAR

Több mint 170 millió forintot költött tavaly a SPAR társadalmi célú kezdeményezésekre és jótékonysági célokra – számolt be társadalmi szerepvállalásáról közleményben a vállalatcsoport. A cég több mint húsz éve támogatja kiemelten a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, amellyel karöltve tavaly karácsony előtt 309 tonna élelmiszert gyűjtöttek, 34 ezer ajándékcsomag készült el rászoruló családok, idősek, fogyatékkal élő és hajléktalan emberek számára.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A SPAR és a segélyszervezet együttműködésének legújabb eleme, hogy 300 kistelepülésére viszik el a játék örömét a szeretetszolgálat mozgó játszóterei segítségével. A SPAR a hagyományok ápolására is hangsúlyt fektet:  fő támogatója a Budapest Borfesztiválnak, tavaly pedig már a 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivált rendezték. Mindeközben 2700 tonna, emberi fogyasztásra már nem alkalmas, de takarmányként még hasznosítható élelmiszert adományoztak 120 különböző állatvédő szervezetnek, de támogatják a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány munkáját is, továbbá modern oktatótermet adtak át októberben a Szent István Egyetem Élelmiszer-tudományi Karán.


Kapcsolódó Cikkek

 • Gál Kinga: Az EP menekültügyi eljárásra vonatkozó rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

  Gál Kinga: Az EP menekültügyi eljárásra vonatkozó rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

  Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) szerdán bemutatott jogszabálytervezete egységesítené és kötelezővé tenné a menekültügyi eljárás lefolytatását az unió valamennyi tagállamában, amivel lehetetlenné tenné a menekültügyi eljárás tranzitzónákban történő lefolytatását, ezáltal jogilag veszélyeztetné a déli határzár működését – jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

 • Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

  Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

  Köszönetet mondott Izrael iránti állhatatos barátságáért és az elmúlt években kialakított szoros szövetségesi kapcsolatért Orbán Viktornak írt válaszlevelében Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és sok sikert kívánt magyar kollégája újabb kormányzati ciklusára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

 • Navracsics: Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók

  Navracsics: Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók

  Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók, az élelmiszerek kettős minőségére megoldást kell találni, az ugyanis aláássa az állampolgárok bizalmát, és gyengíti a belső piacot – közölte Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos egy szerdai brüsszeli konferencián.