EUR: 319,34 Ft
CHF: 282,09 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Százezreken segített a SPAR

Több mint 170 millió forintot költött tavaly a SPAR társadalmi célú kezdeményezésekre és jótékonysági célokra – számolt be társadalmi szerepvállalásáról közleményben a vállalatcsoport. A cég több mint húsz éve támogatja kiemelten a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, amellyel karöltve tavaly karácsony előtt 309 tonna élelmiszert gyűjtöttek, 34 ezer ajándékcsomag készült el rászoruló családok, idősek, fogyatékkal élő és hajléktalan emberek számára.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A SPAR és a segélyszervezet együttműködésének legújabb eleme, hogy 300 kistelepülésére viszik el a játék örömét a szeretetszolgálat mozgó játszóterei segítségével. A SPAR a hagyományok ápolására is hangsúlyt fektet:  fő támogatója a Budapest Borfesztiválnak, tavaly pedig már a 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivált rendezték. Mindeközben 2700 tonna, emberi fogyasztásra már nem alkalmas, de takarmányként még hasznosítható élelmiszert adományoztak 120 különböző állatvédő szervezetnek, de támogatják a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány munkáját is, továbbá modern oktatótermet adtak át októberben a Szent István Egyetem Élelmiszer-tudományi Karán.


Kapcsolódó Cikkek

 • Magasan vezet a Fidesz

  Magasan vezet a Fidesz

  Nem igazán veheti fel a versenyt a Fidesszel szemben egyik párt sem, ugyanis a biztos szavazók 53%-a támogatja a kormánypártot – derült ki a Századvég januári elemzéséből.

 • Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Bár évek óta az az ellenzéki narratíva, hogy a magyar orvosok az egészségügyi rendszer áldatlan állapotai miatt vállalnak külföldön munkát, Jens Spahn német egészségügy miniszter rácáfolt: Németországban legalább ekkora problémát okoz az évtizedes jelenség, olyannyira, hogy a németek uniós szabályozást szorgalmaznak.

 • Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Ismét tömegesen távoztak a Jobbikból. A választások óta darabokra hulló pártot ezúttal Veszprém megyében hagyták el heten, akiknek a szemét szintén szúrja a Jobbik kebelbarátsága a baloldallal.

 • Sorosnak kedvező döntést szavazott meg az EP

  Sorosnak kedvező döntést szavazott meg az EP

  A Fidesz szerint ismét bebizonyosodott, hogy a brüsszeli migrációs politika mögött Soros György áll. Az Európai Parlament (EP) ugyanis megszavazta, hogy  az európai emberek pénzéből több száz millió euróval több pénzt adjanak a Soros-szervezeteknek, támogatva ezzel a migrációt.