EUR: 322,13 Ft
CHF: 283,90 Ft
2018. november 12., hétfő
Jónás, Renátó

Egyéb Szombathely

Szombathely a pedagógusképzés központja

Elkezdődik a középiskolai tanárok képzése Szombathelyen – jelentette be az ELTE Savaria Egyetemi Központ nyílt napján dr. Németh István koordinációs rektorhelyettes. A szakokra már ebben a felvételi időszakban, február 15-ig lehet jelentkezni.

– 2013 novemberében bejelentettük, hogy a SEK gépészmérnökképzést indít, 2017 februárjában csatlakoztunk az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez. 2018 januárja egy ezekhez mérhető mérföldkő az intézmény életében: Szombathelyen megkezdődik a középiskolai tanárok képzése osztatlan és rövid ciklusú formában is – fogalmazott dr. Németh István az egyetem nyílt napján. A rektorhelyettes hozzátette: az ELTE ezzel a döntéssel egyértelműen kinyilvánította,  hogy Szombathely a régió vezető pedagógusképzési központja lesz. – A XXI. században szükség van felkészült tanárokra és pedagógusokra, hiszen az oktatás nem gépesíthető, kiváló emberek kellenek a katedrákra – fűzte hozzá.


Németh István koordinációs rektorhelyettes szerint újabb mérföldkőhöz érkezett az egyetem Fotó: ELTE facebook

A most érettségizőkön kívül a már diplomás általános iskolai tanárokat is várják a szakra. Első körben a közismereti tantárgyak – matek-fizika, biológia-földrajz, magyar-történelem –, valamint az angol közül választhatnak az érdeklődők.

A régi-új szombathelyi középiskolai tanárszakok a felvételi tájékoztató pótkötetében elérhetőek, az idei felvételi időszak pedig február 15-én zárul. Eddig kell eldönteniük a felvételizőknek, hogy hol folytatják tanulmányaikat.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.