EUR: 321,10 Ft
CHF: 283,95 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Egyéb Szolnok

Tizenöt munkahelyet teremtett az új bútorgyár

Új csarnokkal bővült a Leolux Hungary Bútorgyártó és Kereskedelmi Kft. A Dinasztia Kft. 240 millió forintos beruházásának köszönhetően növekszik a város ipari teljesítménye, valamint 15 új munkahely is létesült.

A holland vállalkozás már másfél évtizede jelen van Szolnokon; eddig az új csarnokkal azonos méretű, 1100 négyzetméteres üzemcsarnokban folyt a bútorgyártás. Innen a kárpitosüzem költözött az új épületbe, a bútorüzem mellé, ezzel 15 új munkahelyet létrehozva. A cég elsősorban kanapékat és szobabútorokat gyárt, amelyeket főként Nyugat-Európában – Belgiumban, Luxemburgban, Svájcban, Franciaországban, Németországban és Hollandiában – értékesítenek.


Az üzem megnyitóján Norbert van Megen, a vállalkozás ügyvezető igazgatója elmondta, a cég a két telephelyen összesen 65 munkavállalót alkalmaz, amelyből 30 munkahely az elmúlt két évben jött létre. Az alapot a varrodai részleg jelenti, de a belföldi beszerzések és a kárpitostevékenység is növekszik.

A bútorüzem mellett a kárpitosműhely is az új épületben működik tovább

A cég tulajdonosa, Sebastiaan Sanders úgy nyilatkozott: hosszú távra terveznek a gyárral, és a beruházásnak köszönhetően a következő három évben 15-20 százalékkal nő majd a kapacitásuk. Jelenleg évi 4000 kanapét gyártanak, ezt a mennyiséget 2021-ig igyekeznek 6500-ra emelni.


A cég kimagasló minőségű bútorokat gyárt

 

– Az elmúlt másfél évtized azt igazolja, hogy Szolnok az ipartelepítés és a vállalkozás szempontjából is jó hely – emelte ki az eseményen Szabó István alpolgármester, aki azt is elmondta: 2018-ban 25 ezer új lakást adnak át Magyarországon, ami biztosíték arra, hogy a bútoroknak lesz piacuk.

Elzo Molenberg, Hollandia budapesti nagykövethelyettese is felszólalt a megnyitón. Elmondta, a nagykövetség és a Leolux Kft. régóta ápol jó kapcsolatot. Hollandia keresi a piaci lehetőségeket, igyekszik előmozdítani a magyar cégekkel való együttműködést, főleg a mezőgazdaság, a szállítás, a logisztika, a vízgazdálkodás, a különböző kreatív iparágak, az okos városok és a körforgásos termelés területén.

 

Kapcsolódó Cikkek