2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Hódmezővásárhely

Több mint 40 éve jó kezekben a susániak!

Hódmezővásárhelyen januárban adták át hivatalosan a felújított Tornyai utcai rendelőt, ahol 43 éve gondoskodik a rábízott betegekről dr. Sitkei Judit háziorvos.

Folyamatosan változó világunkban bármiféle állandóságot örömmel fogad az ember. A Tornyai utcai rendelő környékén élő susániak számára nem is akármilyen elem, ami biztos pontként jelenik meg az életükben. Immáron 43 éve óvja, vigyázza egészségüket a rendelő egyik háziorvosa, dr. Sitkei Judit főorvos. Az orvosi egyetem elvégzése után, házasság révén került Hódmezővásárhelyre az orosházi születésű háziorvos. Dr. Sitkei Judit a Tornyai utcai rendelőben kapott munkát, az ő feladata volt az itt élők ellátása.


Dr. Sitkei Judit 43 éve dolgozik a Tornyai utcai rendelőben, ahol legjobb tudása szerint igyekszik ellátni a betegeit kolléganőjével, Harmatné Forgó Ágnes nővérrel közösen, akivel már 2001 óta dolgoznak együtt

Ennyi idő alatt már egy olyan szintű bizalmi viszony alakul ki a közösség tagjaival, ami nagyon ritka a mai világban. – Nem kell ahhoz 40 év, hogy a rábízott betegeket, a családi körülményeiket megismerje az ember. Több generáció is felnőtt ez idő alatt. Életüknek olyan momentumait, szeleteit is feltárják, amelyeket mondjuk egy sürgősségi osztályon nem biztos – fogalmazott dr. Sitkei Judit a háziorvos és a beteg közti nagyon bensőséges kapcsolatról. – Nagyon meg kell gondolni, ha valaki a háziorvosi pályát akarja választani. Nem mondom, hogy könnyebb vagy nehezebb, mint klinikai orvosnak lenni, az is teljes embert kíván. Itt olyan munkát végezhet az ember, aminek viszonylag hamar látja az eredményét, ha szívvel-lélekkel csinálja. Emellett pedig a családdal kapcsolatos elvárásoknak is eleget tud tenni – fogalmazott dr. Sitkei Judit. A kiváló háziorvos a munka mellett maga is felnevelt két gyermeket. Lánya, Judit klinikai neurológus orvos, fia, László pedig bölcsészdiplomát szerzett.

Megszépült, esztétikus lett a Tornyai utcai rendelő, amelyet emellett teljesen akadálymentessé is tettek

Arról pedig, hogy egy felújított épületben végezheti, illetve végezhetik a munkájukat – hiszen mellette dr. Nagy István főorvos is itt rendel –, így nyilatkozott dr. Sitkei Judit: – Mi nagyon örülünk annak, hogy sikerült idáig eljutni. Ez egy nagyon régi épület. Esztétikus, szép lett. Mi már december végén ideköltöztünk, és még mindig úgy jönnek be a betegek, hogy azt mondják, milyen szép, és hogy megérdemeltük mi is és ők is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.