EUR: 318,84 Ft
CHF: 274,67 Ft
2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Sport

Továbbra is veszélyben a vasárnapi férfi lesiklás

Továbbra is kérdéses, le tudják-e bonyolítani vasárnap az alpesi sízők férfi lesiklóversenyét a phjongcshangi téli olimpián.

Markus Waldner, a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) versenyigazgatója már csütörtökön azt javasolta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB), hogy a vasárnap várható nagy szél miatt rendezzék meg egy nappal korábban a versenyt, ám a NOB elutasította ezt.


A szervezők szombaton azt közölték, csak a vasárnapi rajt előtt egy órával (magyar idő szerint éjjel 2-kor) döntik el, hogy megrendezik az olimpia egyik legnagyobb érdeklődéssel várt számát vagy elhalasztják.

Az előrejelzések szerint a hét utolsó napján akár 50 kilométer/órásnál is erősebb szél lehet az alpesi versenyek helyszínén, márpedig ebben az esetben le kellene állítani a felvonókat, azaz a versenyzők nem tudnának feljutni a rajthoz.

Az alpesi versenyek 11 napon át tartanak majd az olimpián. A férfi lesiklást követő napon, hétfőn a nők óriás-műlesikló versenyére kerülne sor a hivatalos program szerint, kedden pedig a férfi kombinációra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ricciardo győzött Monacóban

    Ricciardo győzött Monacóban

    Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjat, amely csapata történetének 250.

  • BaLe-döntő

    BaLe-döntő

    Hatalmas tettek hajtott végre szombat este a Real Madrid. A királyi gárda 3-1-re legyőzte a Liverpoolt a Bajnokok Ligája döntőjében, amivel 13.