EUR: 318,07 Ft
CHF: 280,70 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Sport

Továbbra is veszélyben a vasárnapi férfi lesiklás

Továbbra is kérdéses, le tudják-e bonyolítani vasárnap az alpesi sízők férfi lesiklóversenyét a phjongcshangi téli olimpián.

Markus Waldner, a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) versenyigazgatója már csütörtökön azt javasolta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB), hogy a vasárnap várható nagy szél miatt rendezzék meg egy nappal korábban a versenyt, ám a NOB elutasította ezt.


A szervezők szombaton azt közölték, csak a vasárnapi rajt előtt egy órával (magyar idő szerint éjjel 2-kor) döntik el, hogy megrendezik az olimpia egyik legnagyobb érdeklődéssel várt számát vagy elhalasztják.

Az előrejelzések szerint a hét utolsó napján akár 50 kilométer/órásnál is erősebb szél lehet az alpesi versenyek helyszínén, márpedig ebben az esetben le kellene állítani a felvonókat, azaz a versenyzők nem tudnának feljutni a rajthoz.

Az alpesi versenyek 11 napon át tartanak majd az olimpián. A férfi lesiklást követő napon, hétfőn a nők óriás-műlesikló versenyére kerülne sor a hivatalos program szerint, kedden pedig a férfi kombinációra.

Kapcsolódó Cikkek