2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Pécs

Úgy őrzik a hagyományt, ahogy más nem!

Olyan hiánypótló csapat alakult Pécsett, amelynek már a neve sem hétköznapi. Az Ünnepkör Szín úgy kívánja a magyar néphagyományokat és főként az ünnepekhez köthető szokásokat továbbörökíteni, hogy azt szituációkba helyezi. 

Bogárdi Alíz neve a családosok körében már jól ismert. Játszott a Bóbita Bábszínházban, de énekelt és zenélt több pécsi zenekarban is. Most viszont egészen másba kezdett bele.


Nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is szeretné megszólaltatni az Ünnepkör Szín

– Úgy éreztem, az ünnepeket másképp is meg lehet élni, csak rá kell vezetni az embereket. Erre pedig igény is van a pécsiekben – meséli a kezdeteket Bogárdi Alíz.

A tavaly alakult Ünnepkör Szín olyan hiányt szeretne pótolni a a városban, ami ezentúl nemcsak a családosoknak és gyerekeknek, hanem a nyitott felnőtteknek is szól.


Alíz nem ismeretlen azoknak, akik gyermekprogramokra járnak (Fotó: Bergics Balázs)

– Sütöttünk mi már augusztus 20-án a Dóm téren, de igazi betlehemes játékot is adtunk elő adventkor, amikor rohanó családokat tudtunk pár percre megállítani. Most a farsangon van sor – sorolja programjaikat Alíz.

A színház és zene világával vegyített programok célja nem más, mint hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az együtt töltött időt meg kell becsülni, és ha lehet, ne csak felszínesen vegyünk abban részt, hanem mélyedjünk el az ünnepekben és mindennapokban egyaránt.

– Ez azt jelenti, hogy szeretnénk a pécsieket rávezetni arra, hogy mennyivel másabb lehet egy szürke hétköznap akkor, ha az apróságoknak is tudunk örülni – mondta Alíz.

Aki pedig szeretné ezt megtapasztalni, az február 4-én maszkot is készíthet az Ünnepkör Színnel a Széchenyi téren található P’artisanban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.