2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Egyéb Szekszárd

Új szülészeti és nőgyógyászat osztály a megyeszékhelyen

A Tolna Megyei Balassa János Kórház területén mintegy hárommilliárd forintos költségvetésből építenek majd teljesen új szülészeti és nőgyógyászati osztályt. A napokban tartott sajtótájékoztatón Horváth István, a térség országgyűlési képviselője jelentette be a hírt.

Hangsúlyozta, hogy az elmúlt négy évben ezen a beruházáson kívül is számos fejlesztés történt. Többek között a palánki telephelyet megszüntették és beköltöztették a fő blokkba, illetve napelemparkot is telepítettek, ami évi 30 millió forintos megtakarítást eredményez. Az államtitkár tájékoztatott továbbá, hogy a kórházzal közösen egyeztetett tárgyalásokon arra a következtetésre jutottak, hogy jelenleg e két osztály felújítása lenne az intézmény számára a legnagyobb előrelépés. Mint elmondta, a tervek elkészítésére tavaly év végén 56 millió forint támogatást kapott a kórház. A mintegy hárommilliárd forintból megvalósuló új, 50 ágyas épület a jelenlegi gyermekkórház mellett, a helikopter-leszállópálya helyén kap majd helyet. A sajtóeseményen elhangzott továbbá, hogy ez év tavaszáig lezárul a tervezési szakasz, és előreláthatóan 2020 elején el is kezdhetik a munkálatokat, amelyeket legkorábban 2021-ben fejezhetnek be.


Mintegy 3 milliárd forintból létesülnek új osztályok a megyeszékhelyen. Fotó: Nagy Nándor

– A korszerűsítés nemcsak a betegek, de a két osztályon dolgozó 16 orvos és 63 szakdolgozó munkakörülményeit, komfortérzetét is javítja majd. A tömbösítésnek köszönhetően gazdaságosabban működhet a két osztály – tájékoztatott dr. Németh Csaba, a Tolna Megyei Balassa János Kórház főigazgatója.

Az új épület a XXI. század elvárásainak megfelelő, így modernebb lesz, mint a jelenlegi épület. Az épület korszerűsítése mellett a betegápolási felszerelések és az orvostechnikai berendezések is megújulnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek