2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Debrecen

Újabb siker küszöbén

Szél Sándor, alias Sasa, a debreceni „Figaro” szakmai sikereiről egy évvel ezelőtt számoltunk be lapunk hasábjain. Most újabb siker küszöbén áll a fiatal fodrászmester, hiszen egy remekművével olyan listára került fel, amelyen magyar fodrász eddig nem szerepelt.

– Mi ez az újabb sikersztori, elmesélnéd röviden?


Legutóbbi videómat ismét beválasztották egy komoly szakmai körbe, a HVA5 amerikai verseny döntőjébe. Tudtommal ebben a versenyben magyar fodrász ez idáig nem szerepelt. Idén már ötödik alkalommal rendezik meg az amerikai Hairbrained Video Awards (HVA) versenyt. Több mint 800 alkotás közül igazán szakmai sikerként könyvelhetem el, hogy az „Awakening” videómat beválasztották az Even Further Video of The Year kategória öt döntős videója közé. A Hairbrained fodrászok, szalonok és akadémiák által készített inspiráló és kimagasló minőségű digitális videós alkotásokat versenyeztet hat kategóriában. Az elmúlt négy évben összesen 120 alkotót jelöltek, és 32 ezer dollár értékű díjakat osztottak ki a nyertesek között.

A modell és mestere, Szél Sándor

– Mikor lesz a díjátadó?


– A díjátadót március 4-én tartják a New York-i Arena Night Clubban, együttműködve a IBS New Yorkkal, az Olaplex, SalonBiz és Wella támogatásával. A nyertesek bejelentését, kitüntetését, illetve a díjak átadását ezen az estén tartják.

– Miről szól a videód?

A film mai társadalmunkról szól, ahol az emberek nagy része „maszkot” hord, elfedve ezzel valódi énjüket, gondolataikat. Szerencsére egyre többen ráébrednek, hogy amit eddig gondoltak magukról, az csak a környezetüktől eltanult szokások és gondolatminták összessége, nem pedig valódi énjük. Az ébredés éppen ezért néha fájó, de szükségszerű.

– Miként jelenik mindez meg a videódban?

Mindezt egy „álomvilágban” próbáltam megjeleníteni, a divatot és a fodrászatot bevonva, ahol a főszereplő – már ha tudjuk, hogy ki az – maga sem tudja, ki is ő valójában, amíg „fel nem ébred”. A film alá semmiképp sem szerettem volna konkrét zenét rakni, inkább zajokkal és effektekkel hangsúlyoztam bizonyos részeket, így a néző jobban tud magára a látványvilágra, mondanivalóra koncentrálni. A „zenét” egy barátom, Csirmaz Gábor – Audio Compress – készítette, a ruhák egy részét pedig egy régi modellem, Áná Zemetti. A film általam kitalált sztoriját Kriston Csabával dolgoztuk ki.

Szél Sándor Sasa magas szinten űzi a hajszobrászatot

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.