EUR: 323,50 Ft
CHF: 286,74 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Debrecen

Újabb siker küszöbén

Szél Sándor, alias Sasa, a debreceni „Figaro” szakmai sikereiről egy évvel ezelőtt számoltunk be lapunk hasábjain. Most újabb siker küszöbén áll a fiatal fodrászmester, hiszen egy remekművével olyan listára került fel, amelyen magyar fodrász eddig nem szerepelt.

– Mi ez az újabb sikersztori, elmesélnéd röviden?


Legutóbbi videómat ismét beválasztották egy komoly szakmai körbe, a HVA5 amerikai verseny döntőjébe. Tudtommal ebben a versenyben magyar fodrász ez idáig nem szerepelt. Idén már ötödik alkalommal rendezik meg az amerikai Hairbrained Video Awards (HVA) versenyt. Több mint 800 alkotás közül igazán szakmai sikerként könyvelhetem el, hogy az „Awakening” videómat beválasztották az Even Further Video of The Year kategória öt döntős videója közé. A Hairbrained fodrászok, szalonok és akadémiák által készített inspiráló és kimagasló minőségű digitális videós alkotásokat versenyeztet hat kategóriában. Az elmúlt négy évben összesen 120 alkotót jelöltek, és 32 ezer dollár értékű díjakat osztottak ki a nyertesek között.

A modell és mestere, Szél Sándor

– Mikor lesz a díjátadó?


– A díjátadót március 4-én tartják a New York-i Arena Night Clubban, együttműködve a IBS New Yorkkal, az Olaplex, SalonBiz és Wella támogatásával. A nyertesek bejelentését, kitüntetését, illetve a díjak átadását ezen az estén tartják.

– Miről szól a videód?

A film mai társadalmunkról szól, ahol az emberek nagy része „maszkot” hord, elfedve ezzel valódi énjüket, gondolataikat. Szerencsére egyre többen ráébrednek, hogy amit eddig gondoltak magukról, az csak a környezetüktől eltanult szokások és gondolatminták összessége, nem pedig valódi énjük. Az ébredés éppen ezért néha fájó, de szükségszerű.

– Miként jelenik mindez meg a videódban?

Mindezt egy „álomvilágban” próbáltam megjeleníteni, a divatot és a fodrászatot bevonva, ahol a főszereplő – már ha tudjuk, hogy ki az – maga sem tudja, ki is ő valójában, amíg „fel nem ébred”. A film alá semmiképp sem szerettem volna konkrét zenét rakni, inkább zajokkal és effektekkel hangsúlyoztam bizonyos részeket, így a néző jobban tud magára a látványvilágra, mondanivalóra koncentrálni. A „zenét” egy barátom, Csirmaz Gábor – Audio Compress – készítette, a ruhák egy részét pedig egy régi modellem, Áná Zemetti. A film általam kitalált sztoriját Kriston Csabával dolgoztuk ki.

Szél Sándor Sasa magas szinten űzi a hajszobrászatot

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.