EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Eger

Ütemterv szerint zajlanak a beruházások

Egerben tett látogatást a napokban Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter. Munkájának szerves része a Modern Városok Program beruházásainak koordinálása, az ebben részt vevő városok pályázatainak, lehetőségeinek keresése és segítése.

A miniszter ellátogatott Egerben az épülő Bárány Uszodához, amellyel együtt és közvetlen környezetében mintegy hétmilliárd forintból valósul meg a nemzeti úszó- és vízilabdaközpont. Ezenkívül az M25-ös, Egert az M3-as autópályával összekötő út, a vár Zárkándy bástyája, maga a várfejlesztés, és persze a szintén régóta tervben lévő intermodális csomópont is része a Modern Városok Program fejlesztéseinek, amelyekről pozitívan nyilatkozott Kósa Lajos.


Kósa Lajos megtekintette az újjáépülő egri Bárány Uszodát, Habis László polgármester és Lugosi Dénes az Eger Termál Kft. vezetője társaságában

– Az M25-ös úttal annyi teendő van, hogy meg kell építeni, ez zajlik is, 2021 végére kész lesz, ha nagyon csúszik valami miatt, akkor is elkészül 2022-re. Az intermodális csomópont esetében abban maradtunk, hogy némileg újra kell tervezni az elkészült tanulmány alapján, és akkor ennek a kivitelezése is elindulhat. Az egri vár esetében is folynak a helyreállító munkálatok, itt a Zárkándy bástya esetében van újdonság, a bástya helyreállítására egy programot kell készíteni és be kell vinni a kormány elé, látnunk kell, hogy mennyibe fog kerülni, és akkor elő kell teremteni a forrásokat. Az úszó- és vízilabdaközpont esetében nem is a Bárány Uszodához, hanem a strandfürdőhöz kapcsolódik egy jelentős fejlesztés, amelyre a Kisfaludy Program kínálhat lehetőséget, ezzel bekapcsolva a fürdőt is az úszóközpontba. Ebben komoly fantázia van. A déli iparterület esetében pedig egy plusz 7 hektáros terület bekapcsolása van folyamatban – ismertette a látottak, hallottak és egyeztetések kapcsán zajló beruházásokat a miniszter a Rádió 1 Eger vendégeként.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.