EUR: 321,51 Ft
CHF: 283,69 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Egyéb Győr

Vadászok vették észre a szivárgást

A közelmúltban váratlan segítséget kapott a Pannon-Víz Zrt. a győri vadászoktól, akik nehezen megközelíthető helyekre is eljutnak. Két szivárgást fedeztek fel a győri Püspökerdőben húzódó főnyomóvezetéken, s nem késlekedtek bejelenteni.

A Püspökerdőt körülvevő töltés mellett húzódik a vízszolgáltató egyik egyik legfontosabb, 600 mm átmérőjű acél főnyomóvezetéke. Ezen keresztül jut el a víz révfalui vízműből Sziget, Újváros és Nádorváros alatt a marcalvárosi víztoronyba. A vezeték belterületi részét nemrég felújították, új a Rábca alatt átvezető szakasz is, de a Püspökerdő mellett még az első generációs acélcsövek húzódnak. Itt-ott nyomot hagyott rajtuk a korrózió, így kisebb javítások szükségesek. A hálózatellenőrök havonta végigjárják ugyan a vezeték nyomvonalát, de célszerű minél hamarabb észrevenni a hibákat.


Vadászok vették észre a hibát a vízvezetéken, a szakemberek könnyen és gyorsan javítani tudták
Fotó: Pannon-Víz Zrt.

A most felfedezett és bejelentett szivárgásokat alig egyórás munkával sikerült kijavítani, speciális javítóidomokat helyeztek a vezetékre. A Püspökerdőn kívül külterületi vezetékek húzódnak még Győrszentivánon a 10-es út és a lőtér körzetében, a bácsai réten, valamint Pinnyéd és Abda között.

A szivárgó vezetékek mellett a Pannon-Víz Zrt. munkatársai ugyanígy tudnak segíteni hiányzó vagy balesetveszélyes aknafedelek, víznyelő rácsok esetében is. Természetesen csak az általuk üzemeltetett vízvezeték vagy csatornaaknák esetében végzik el a pótlást. Másféle aknáknál pedig a közműnyilvántartásuk alapján megtalálják az adott vezeték üzemeltetőjét, akit értesítenek a hibáról. A hibabejelentéseket a 06-80/20-40-86-os, ingyenesen hívható zöld számra vagy az [email protected] e-mail-címre várják.

Kapcsolódó Cikkek