2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Győr

Vadászok vették észre a szivárgást

A közelmúltban váratlan segítséget kapott a Pannon-Víz Zrt. a győri vadászoktól, akik nehezen megközelíthető helyekre is eljutnak. Két szivárgást fedeztek fel a győri Püspökerdőben húzódó főnyomóvezetéken, s nem késlekedtek bejelenteni.

A Püspökerdőt körülvevő töltés mellett húzódik a vízszolgáltató egyik egyik legfontosabb, 600 mm átmérőjű acél főnyomóvezetéke. Ezen keresztül jut el a víz révfalui vízműből Sziget, Újváros és Nádorváros alatt a marcalvárosi víztoronyba. A vezeték belterületi részét nemrég felújították, új a Rábca alatt átvezető szakasz is, de a Püspökerdő mellett még az első generációs acélcsövek húzódnak. Itt-ott nyomot hagyott rajtuk a korrózió, így kisebb javítások szükségesek. A hálózatellenőrök havonta végigjárják ugyan a vezeték nyomvonalát, de célszerű minél hamarabb észrevenni a hibákat.


Vadászok vették észre a hibát a vízvezetéken, a szakemberek könnyen és gyorsan javítani tudták
Fotó: Pannon-Víz Zrt.

A most felfedezett és bejelentett szivárgásokat alig egyórás munkával sikerült kijavítani, speciális javítóidomokat helyeztek a vezetékre. A Püspökerdőn kívül külterületi vezetékek húzódnak még Győrszentivánon a 10-es út és a lőtér körzetében, a bácsai réten, valamint Pinnyéd és Abda között.

A szivárgó vezetékek mellett a Pannon-Víz Zrt. munkatársai ugyanígy tudnak segíteni hiányzó vagy balesetveszélyes aknafedelek, víznyelő rácsok esetében is. Természetesen csak az általuk üzemeltetett vízvezeték vagy csatornaaknák esetében végzik el a pótlást. Másféle aknáknál pedig a közműnyilvántartásuk alapján megtalálják az adott vezeték üzemeltetőjét, akit értesítenek a hibáról. A hibabejelentéseket a 06-80/20-40-86-os, ingyenesen hívható zöld számra vagy az [email protected] e-mail-címre várják.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.