2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Belföld

Vágó István: Nehezen viselem a pajeszos zsidók látványát

– Nehezen viselem a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát, nem hatnak meg a szertartásaik, és semmi közösséget nem érzek velük. És nem is akarok – írta a Facebookon Vágó István korábbi műsorvezető, aki jelenleg a Gyurcsány-féle DK elnökségi tagja.

A történtek után az ATV megkereste az exműsorvezetőt, aki elismerte: valóban ő írta a szöveget. A DK-s politikus szerint nincs antiszemita felhangja a bejegyzésének. Elmondta: mint ateista, nem híve a „túlhajtott vallásosságnak”. Ezen azt érti, hogy a kaftános-pajeszos zsidók általában az Istennel való szövetségüket demonstrálják a ruházatukkal.


Vágó antiszemita megnyilvánulását minden bizonnyal az váltotta ki, hogy Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija szerepel a Fidesz–KDNP belvárosi egyéni képviselőjelöltje, Hollik István szórólapján, és támogatja a politikust. Köves a Magyar Hírlapnak elmondta: sajnos ismét igazolódik, hogy a legnagyobb ellenségünk nem is a gyűlölet, hanem a gyűlöletet kiváltó mérhetetlen tudáshiány.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Pro Urbe díjat kapott Eszenyi Enikő

    Pro Urbe díjat kapott Eszenyi Enikő

    A főváros napján, a Budapest egyesítésének 145. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen az Újvárosháza dísztermében a főváros közgyűlése Pro Urbe Budapest díjat adományozott Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, színházi rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Magyar Kultúra Nagykövete, a Vígszínház igazgatója részére a magyar színház- és filmművészetben nyújtott felejthetetlen alakításaiért, a Vígszínház művészeti tevékenységének sikeres megújításáért végzett vezetői és rendezői munkásságáért.

  • A múlt nélkül nem lehet előre menni

    A múlt nélkül nem lehet előre menni

    A múlt nélkül nem lehet előre menni – fogalmazott a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten, a Hadtörténeti Levéltár és Hadtörténeti Múzeum alapításának 100.