2018. február 21., szerda
Eleonóra

Életmód

Van, amikor a kollégák segítenek átvészelni a krízist

Profimedia, Alamy

Egy-egy nem várt krízis, családi tragédia, válás vagy betegség nehéz helyzeteket teremthet, amelyeket szakmai szempontból is kihívás kezelni. Vajon eláruljuk a munkahelyünkön a problémánkat, vagy inkább ne szóljunk semmit? És mi van akkor, ha hosszabb időre vagyunk kénytelenek szabadságot kérni? Anne Kreamer, a Mindig személyes című könyv szerzője szerint először döntsük el, mire van szükségünk. Ha például már az is segítség, hogy előbb el tudunk menni, akkor gondoljuk végig, van-e olyan kollégánk, aki rövid ideig hajlandó átvállalni néhány feladatot. Mielőtt segítséget kérnénk, nem árt tisztáznunk, mennyi információt akarunk megosztani másokkal. Ha megengedjük a munkatársaknak, hogy többet tudjanak meg a személyes életünkről, akkor motiváltabbak lesznek a segítségben. Problémáink megosztása nem azt jelenti, hogy mindenkivel le kell ülnünk, és fel kell tárnunk előtte a helyzetünket, inkább kérjünk meg valakit, hogy magyarázza el a többieknek, mi történt. Jó ötlet lehet beavatni a főnököt is. Osszunk meg vele egy tervet, vázoljuk fel azt az időtartamot, amikor várhatóan csak kevesebbet tudunk dolgozni, mondjuk el, ki lesz a segítségünkre, majd kérjük ki a véleményét. Persze előfordul olyan is, hogy a több munka segít a probléma megoldásában, mert addig sem kell a válság kezelésével foglalkozni. Nem feltétlenül rossz ötlet ilyenkor dolgozni, hiszen néha éppen a munkaközeg segíthet túlélni.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Torna a várandósság alatt

  Torna a várandósság alatt

  Komplikációmentes várandósság esetén legalább heti három alkalommal 30–45 percet ajánlott mozgással töltenie a kismamának. A sport számos jótékony hatással bír, többek között csökkenti a terhességi diabétesz, a magas vérnyomás és a koraszülés kockázatát, lerövidíti a szülés utáni lábadozási időt, és szülés utáni depresszió is kisebb eséllyel alakul ki.

 • Trendi irodák, jó hangulatú munkahelyek

  Trendi irodák, jó hangulatú munkahelyek

  Átadták az „Év irodája” verseny díjait, 18 kategóriában választottak győzteseket. Többek között egy volt gőzmalomnak és egy villamosremíznek helyet adó épületben kialakított korszerű iroda is elismerésben részesült – számolt be a nonprofit versenyt szervező iroda.

 • Ma jár le a felvételi határideje

  Ma jár le a felvételi határideje

  Idén a középiskolák 63 százaléka kér a jelentkezőktől írásbeli felvételi vizsgát, a többi intézmény az általános iskolai jegyek alapján rangsorolja a felvételizőket.

 • A nők uralják a wepshopokat

  A nők uralják a wepshopokat

  Egy hagyományos szupermarketben beleleshetünk egy másik vevő kosarába, a vásárlók online szokásait azonban homály fedheti.