EUR: 321,51 Ft
CHF: 282,22 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Életmód

Van, amikor a kollégák segítenek átvészelni a krízist

Profimedia, Alamy

Egy-egy nem várt krízis, családi tragédia, válás vagy betegség nehéz helyzeteket teremthet, amelyeket szakmai szempontból is kihívás kezelni. Vajon eláruljuk a munkahelyünkön a problémánkat, vagy inkább ne szóljunk semmit? És mi van akkor, ha hosszabb időre vagyunk kénytelenek szabadságot kérni? Anne Kreamer, a Mindig személyes című könyv szerzője szerint először döntsük el, mire van szükségünk. Ha például már az is segítség, hogy előbb el tudunk menni, akkor gondoljuk végig, van-e olyan kollégánk, aki rövid ideig hajlandó átvállalni néhány feladatot. Mielőtt segítséget kérnénk, nem árt tisztáznunk, mennyi információt akarunk megosztani másokkal. Ha megengedjük a munkatársaknak, hogy többet tudjanak meg a személyes életünkről, akkor motiváltabbak lesznek a segítségben. Problémáink megosztása nem azt jelenti, hogy mindenkivel le kell ülnünk, és fel kell tárnunk előtte a helyzetünket, inkább kérjünk meg valakit, hogy magyarázza el a többieknek, mi történt. Jó ötlet lehet beavatni a főnököt is. Osszunk meg vele egy tervet, vázoljuk fel azt az időtartamot, amikor várhatóan csak kevesebbet tudunk dolgozni, mondjuk el, ki lesz a segítségünkre, majd kérjük ki a véleményét. Persze előfordul olyan is, hogy a több munka segít a probléma megoldásában, mert addig sem kell a válság kezelésével foglalkozni. Nem feltétlenül rossz ötlet ilyenkor dolgozni, hiszen néha éppen a munkaközeg segíthet túlélni.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Segítség a fogyatékos embereknek

    Segítség a fogyatékos embereknek

    A KézenFogva Alapítvány és a Fruccola együtt találta ki, hogy olyan embereknek adhassanak munkát és egy jól működő szolgáltatást, akik noha fogyatékossággal élnek, de annál szorgalmasabban tevékenykednének a food truck működtetésében.

  • Ezért fontos a cukorbetegség megelőzése

    Ezért fontos a cukorbetegség megelőzése

    A diabétesz világviszonylatban az egyik legtöbb embert érintő betegség, ma már több, mint 250 millió ember szenved a betegség valamely típusában világszerte, és ez a szám évente 7 millióval nő.