EUR: 321,51 Ft
CHF: 283,72 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Sport

Volt játékosa gyenge edzőnek tartja Miriutát

Nem bírta ki, hogy ne szóljon vissza egykori játékosának, Steliano Filipnek a román élvonalbeli Dinamo vezetőedzője, Miriuta László. Filip lényegében lesz.redzőzte a román származású magyar válogatott trénert.

Romániában is gőzerővel zajlik a téli átigazolási szezon, és az egyik üzlet komoly botrányt váltott ki a bukaresti Dinamo háza táján. A 23 éves Steliano Filip 300 ezer euró (93 millió forint) fejében került a horvát Hajduk Splithez, és amint aláírta a szerződést, be is szólt volt edzőjének, Mirituának.


– A színvonal sokkal magasabb, mint a Dinamónál. Az edzések és a futball minősége is jobb. Úgy gondolom, hogy hamar beilleszkedek majd a csapatba. A társaim nagyon sok szeretettel fogadtak és ez boldoggá tesz. Azt kell mondanom, hogy az első perctől kezdve érzem a Hajduk szellemiségét – fogalmazott a nyolcszoros román válogatott középpályás, azt sugallva, hogy Bukarestben egy edzést sem tudtak kellő színvonalon megtartani.

/Fotó: Profimedia, Zuma Press – News

Nem sok idő múltán a Dinamo vezetőedzője is megszólalt Filip nyilatkozatával kapcsolatban.


– Engem nem feltétlenül zavart Filip mondanivalója, de tény, hogy ilyet azért nem illik csinálni. Itt dolgozott hat éven keresztül ezekkel a játékosokkal, velük játszott, velük evett, nem szép, hogy ilyeneket mond. Amikor Horvátországba szerződött, azt mondta, hogy  ismeri a Hajduk tradícióit, de ha megkérné valaki, hogy mondjon két-három dolgot a klubról, nem tudna. Egyébként van a Hajdukban két magyar játékos, egy hét múlva megkérdezem őket, hogy Filip milyen színvonalat képvisel – fogalmazott Miriuta a román Digi Sport tévécsatornának, utalva arra, hogy Filip csapattársai között ott van Futács Márkó és Gyurcsó Ádám.

/Fotó: Profimedia, Alamy

Kapcsolódó Cikkek

 • Elképesztő helyzetek az X-Trialon

  Elképesztő helyzetek az X-Trialon

  2019 január 20-án ismét Magyarországra érkezik a fedett pályás ügyességi motoros világbajnokság. Ez alkalommal a több szakaszból álló X-Trial motorverseny első futamát rendezik meg Budapesten – majd Barcelona, Marseille, Moszkva és Costa Rica állomások következnek.

 • Hazatér a Vidi

  Hazatér a Vidi

  Három év után hazatér a labdarúgó OTP Bank Ligában címvédő MOL Vidi FC, amelynek megújult stadionját az Újpest elleni szerdai bajnoki mérkőzéssel avatják fel.

 • Kiröhögték egymást Pacquiaóék

  Kiröhögték egymást Pacquiaóék

  Manny Pacquiao röhögőgörcsöt kapott, amikor farkasszemet nézett Adrian Bronerrel. A két öklöző január 19-én Las Vegasban találkozik a ringben, amikor is a WBA váltósúlyú vb-övéért harcolnak.